Home » Den best betalte norske idrettsutøveren er… en 60 år gammel sjømann

Den best betalte norske idrettsutøveren er… en 60 år gammel sjømann

by Erlend Loe

Sjakkstormester Magnus Carlsen tok andreplassen på listen med et overskudd på 1,8 millioner euro. Verdensrekordholderen og olympisk mester over 400 meter hekk Karsten Warholm viste seg å være den tredje mest inntektsgivende, med samme inntekt som Carlsen. Norsk friidretts andre stjerne, olympisk mester på 1.500m og verdensmester på 5.000m, Jakob Ingebrigtsen tjente 380.000 euro. Inntekten til hammerkasteren Eivind Henriksen, OL-sølvvinner fra Tokyo, var på 43.000 euro.

SE OGSÅ: ME i ILCA-klassen: Agata Barwińska rykket opp til andreplass i Hyeres

Toppspillere som Manchester City-spissen Erling Haaland er ikke med i regnestykket fordi de bor i utlandet og skattekontorets liste inkluderer kun personer registrert i Norge.

Syklisten Alexander Kristoff tjente 10,7 millioner euro, skiskytteren Johannes Boe 9,7 millioner og den firedobbelte verdensmesteren og olympiske mesteren i nordisk kombinert Jarl Magnus Riiber 3,8 millioner.

Som finansavisen Finasavisen forklarte, skyldes ikke forskjellen mellom Warholms og Ingebrigtsens inntjening ytelse, siden startbonusene er like, men private sponsor- og annonseavtaler, samt økonomiske aktiviteter. Det samme gjelder andre disipliner.

Selv om Nergaard er en aktiv sjømann, kommer hovedinntekten hans fra import av… bananer og formuen hans er estimert til 22 millioner euro. Henriksen på sin side jobber i Oslo havn.

Et eksempel på en «forretningskvinne» og Norges rikeste idrettsutøver er 14-dobbelt verdensmester og fire ganger olympisk mester på skiløper Therese Johaug, som la opp i mars i år. og forrige sesong tjente hun 4,4 millioner euro – ikke bare fra oppstart, men også gjennom selskapene sine.

Til sammenligning: Inntekten til den beste norske skiløperen, den femdobbelte olympiske mesteren Johannes Klaebo, som kun lever av idretten, var på samme tid 1,6 millioner euro.

PS, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment