Home » den blå igjen på jakt etter gull

den blå igjen på jakt etter gull

by Thure Lindhardt

Som innehaver av EM drømmer det franske laget om å holde seg i toppen av det gamle kontinentet. Men Norge, som venter på finalen denne søndagen (18.00), lover å bli en (veldig) seriøs konkurrent.

Fra den ene ytterligheten til den andre, eller nesten. Frankrike var fredag ​​i semifinalen i EM med Kroatia som storfavoritt i startblokkene. En status som bluesen perfekt har vedtatt ved å vinne klart mot nybegynnere dalmatinerne (30-19). Men denne søndagen (18.00) ser situasjonen mot Norge veldig annerledes ut. Fra favoritter vil franskmennene stige til underdog-rangeringen mot et skandinavisk lag med seks europeiske kroner. For ikke å nevne hans tre verdensmesterskapstitler og hans to olympiske leker, som gjør ham til en av verdenshåndballens troll sammen med Russland og… Frankrike, som skal spille sin fjerde internasjonale store finale på fire år i Herning, Danmark, etter å ha tapt mot Russland i Rio-OL. Og spesielt de som vant under EM 2018, alltid mot Russland (24-21), og spesielt under VM 2017 mot… Norge (23-21).

Norgesboksing

Franske og norske kvinner har også gjort det til en vane å krysse over i stor høyde ved store internasjonale arrangementer. Hvis Norge står som favoritt i denne finalen, skyldes det i hovedsak sine syv seire på syv kamper så langt på dette EM, de fleste på helt klare forskjeller, håndflaten før kampen mot Tyskland endte iskalde -19 for tyskerne (42 -23). Faktisk led nordmennene kun i semifinalen og ble tråkket av danskene, som fikk dem til å tvile i hele første periode (13:10 i deres favør i pausen). Før sprekken i andre akt, bøyes tre lengder på slutten (27-24). Men vertsnasjonen for denne euroen har vist at Norge ikke er hellig. Selv om det ved ankomst virker veldig vanskelig å utfordre dem i 60 minutter uten å møte konsekvensene på et tidspunkt.

Nze Minko, spill henne som Richardson

Men Frankrike har også vist en reell kraftøkning i denne konkurransen, som begynte med et lite mål mot Montenegro (24:23) med suksess. Men fredag, i semifinalen, klarte de blå ikke å ta et kvarter mot Kroatia og viste en kamp som var de forsvarende mesterne verdig. Så du har seriøse argumenter for å bestride den forventede kroningen av Nora Mork (konkurransetoppscorer med 48 mål og 77 % suksess) og andre. Spesielt på det defensive nivået, hvor de bokstavelig talt kveler motstanderne ved å veksle et flatt mønster og et annet mer aggressivt med en Estelle Nze Minko som minner om den store epoken Jackson Richardson i sin ballongkløeevne og taktikk for forstyrrende, enda bedre utviklet. Rundt Béatrice Edwige og en duo av effektive keepere (Amandine Leynaud og Cléopâtre Autovermietung) danner franskmennene en meget solid mur. At skandinavene må finne en vei uten å ta for mye skade.

>> LES OGSÅ: Béatrice Edwige: «Vi går opp steg for steg» >> LES OGSÅ: Euro 2020: Forsvar, både styrken og DNAet til bluesen

Det blå angrepet fungerer også effektivt og ser ut til å ha funnet en form for modenhet hos … veldig unge spillere. Som Océane Sercien-Ugolin, som bare 23 år gammel (hun fikk henne 15. desember) har en viktig plass i fransk fotball. Men også Pivot Pauletta Foppa, tredje målscorer i Frankrike med 15 mål (bak Alexandra Lacrabères 29, som skyter sjumeters jetfly, og Nze Minkos 25) da hun bare var 20 år gammel. Vel, som Olivier Krumbholz forklarte veldig presist før denne finalen, må døtrene hans regne med «en helt annen henrettelseshastighet» med nordmenn, hvis «bakbase» han frykter. Men etter å ha sett fiaskoen for et år siden ved et verdensmesterskap i Japan, som var på en anonym 13. Euroen din er allerede en suksess. Om det blir gull eller sølv gjenstår å se.

You may also like

Leave a Comment