Home » Den femdobbelte olympiske mesteren trekker seg fra landslaget. «Det er et drama for de ansatte»

Den femdobbelte olympiske mesteren trekker seg fra landslaget. «Det er et drama for de ansatte»

by Erlend Loe

Johannes Hoesflot Klaebo, fem ganger olympisk mester i langrenn, har bestemt seg for å forlate det norske landslaget. Utøveren har til hensikt å konkurrere for sine egne penger og konto.

Klaebo delte at avgjørelsen hans ble bestemt av det forverrede samarbeidet mellom ham selv og det nasjonale forbundet, samt det han følte ikke var helt rettferdig system for å utnevne laget og finansiere forberedelsene og starten av spillerne.

SE OGSÅ: Justyna Kowalczyk-Tekielas store form. Mesteren vant Piast-løpet

– Med min avgang har klubben mulighet til å kutte kostnader, noe som gjør at de kan bruke penger på andre løpere. Det stemmer, du trenger ikke betale for forberedelsene mine. Jeg har flere kolleger som jeg mener ble urettferdig behandlet i utvelgelsesprosessen. Jeg kommer til å holde tett kontakt med alle representanter, selv om jeg ikke skal være på landslaget selv – sa den tittelforsvarer, sitert av NRK.

Den femdobbelte olympiske mesteren bekreftet at fra nå av vil konkurrentens private sponsorer være ansvarlige for å finansiere hans forberedelser og starter.

Klaebos avgjørelse vakte oppsikt i Norge. Dette er en annen spiller som bestemte seg for å skille seg fra landslaget og starte alene. Tidligere har Petter Northug gjort det samme.

«For laget, for hele landslagsmodellen, er det et drama,» kommenterte Torgeir Björn, en tidligere skiløper som ble TV-ekspert.

Fire ganger olympisk mester Therese Johaug innrømmet at Klaebos oppførsel ikke overrasket henne.

Det er synd han drar, men det var å forvente. Den avgjørelsen har ligget i luften en stund. Petter Northug gjorde det samme en gang. Det norske laget vil fortsette å være sterkt, kommenterte Johaug.

Hvis ikke Johannes Hoesflot Klaebo ombestemmer seg, får han ikke starte i VM. Gjeldende reglement for det norske forbund utelukker deltakelse av utøvere som ikke er en del av landslaget i dette arrangementet.

RI, Polsat Sport

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment