Home » Den internasjonale rangeringen registrerer et vellykket hopp av høy kvalitet fra Lithuanian Sports University – Respublika.lt

Den internasjonale rangeringen registrerer et vellykket hopp av høy kvalitet fra Lithuanian Sports University – Respublika.lt

by Peter Østbye
1 bilde

Den internasjonale rangeringen markerer et vellykket og høykvalitetssprang for det litauiske idrettsuniversitetet. Foto av Elta

«For første gang er universitetet vårt fra Litauen blant de 150 beste i verden i et av områdene. Vi er best rangerte i de baltiske statene og overgår kjente høyere utdanningsinstitusjoner i Skandinavia og andre land. Vi er stolte av å jobbe med toppen av rangeringen – Köln idrettsuniversitet og Norges idrettsskole. Jeg er ikke i tvil om at det litauiske idrettsuniversitetets rangering i den prestisjetunge Shanghai-rangeringen er en prestasjon av høyere utdanning over hele landet. Dette øker vår bevissthet i verden, sier LSU-rektor, professor Diana Rėklaitienė.

Shanghais spesialiserte rangeringer inkluderer sportsforskningsuniversiteter og deres partnere fra hele verden. Ekspertkommisjonen velger ut de 300 beste fra flere tusen vitenskapelige institusjoner og vurderer vitenskapelige prestasjoner og andre nøkkeltall. Etter en detaljert analyse blir disse idrettsuniversitetene rangert i henhold til individuelle kriterier og en felles evalueringsliste opprettes. Topp 3 på rangeringen denne gangen er Dikin University (Australia), Norges Idrettshøgskole og Københavns Universitet (Danmark).

Resultatene av det vellykkede samarbeidet mellom LSU-forskere og utenlandske partnere er felles forskningsprosjekter og artikler i anerkjente vitenskapelige tidsskrifter. Basert på individuelle kriterier er LSUs beste prestasjon i Shanghai-rangeringen 64. plass i forskningsresultatkategorien. I tillegg til forskningsresultatene ble LSU også evaluert i kategoriene forskningskvalitet og internasjonalt samarbeid i denne rangeringen.

«Forskningsfeltet» til LSU-forskere ved Institutt for idrettsvitenskap og innovasjon er muskel, treningsledelse, helse, idrettsutøvertreningsteknologier, avanserte basketballtreningsteknologier, kroppsøving og sport, sport og rekreasjonsledelse og økonomi.

«Hvert år øker antallet artikler fra universitetsforskere, kvaliteten blir bedre, målt ved totalt antall siteringer per institusjon og antall siteringer per artikkel. Dette fører også til en høyere plassering i rangeringen.

Å tilhøre de beste idrettsvitenskapelige institusjonene og avdelingene i verden er en viktig vurdering av det litauiske idrettsuniversitetet. En slik internasjonal anerkjennelse viser at universitetets fokuserte forskningsaktiviteter og de siste forskningsresultatene er viktige ikke bare for vårt lands samfunn, men også for verden, sier prof. RSU ved LSU. DR Edmundas Jasinskas.

I følge representantene for det litauiske idrettsuniversitetet er de neste planene for forskningsaktivitetene til LSU å bruke et av de mest innovative mobile sportsvitenskapslaboratoriene i hele de baltiske statene.

«Laboratoriet, utstyrt med de mest avanserte teknologiske løsningene, hvor forskning vil bli utført av erfarne LSU-forskere som reiser over hele Litauen, vil gi et betydelig bidrag til å popularisere vitenskap, fremme fysisk aktivitet og hjelpe idrettsutøvere i landet vårt som oppnår de høyeste resultatene. sa LSU i en uttalelse.

You may also like

Leave a Comment