Home » Den mest populære medisinske spesialiteten ved Jan Kochanowski University – wKielce.info

Den mest populære medisinske spesialiteten ved Jan Kochanowski University – wKielce.info

by Catherine Monroe

Medisinsk fakultet var det mest populære i den første rekrutteringsfasen ved Jan Kochanowski University i Kielce. Det er til sammen utarbeidet over 5 100 studieplasser for studenter fra alle hovedfag.

Onsdag oppsummerte myndigheter ved Jagiellonian University den første fasen av rekrutteringen. Som rapportert av prof. Stanisław Głuszek, rektor ved universitetet, meldte 7869 kandidater seg til heltidsstudier, som gjorde 9022 fakulteter (noen valgte mer enn ett hovedfag). 3463 personer har påmeldt seg i første og lange syklus, inkludert nesten 280 utlendinger.

– Rekrutteringssituasjonen i år er tilfredsstillende, den er bedre enn i fjor, understreket rektor, og viste til at det medisinske fakultetet igjen var størst etterspørsel. Nesten 30 søkere søkte om plass, og det var registrert totalt 2 917 søkere.

For å bli tatt opp til medisinstudiet måtte det oppnås en skår på 163 477 i rekrutteringsprosessen, noe som betyr at det endelige eksamensresultatet på videregående nivå til den siste som ble tatt opp under grensen ikke kunne være lavere enn 83 %. (biologi) og 85 prosent. (Kjemi). Resultatet på videregående i matematikk svingte med 62 prosent.

Rektor bemerket at et nytt fagområde også er veldig populært – Biomedisinsk ingeniørvitenskap, som ble lansert av Jagiellonian University i samarbeid med Kielce University of Technology.

«Vi har 51 søkere fra 30 plasser. Jeg er veldig glad for at vi etter to års samarbeid med Kielce University of Technology lanserer dette innovative kurset. Ideen var riktig, som bevist av effektiv rekruttering ”- la han til.

Nesten 56 prosent av kandidatene fra Polen bor i Świętokrzyskie voivodskap, resten utenfor regionen. «Vi tiltrekker oss studenter fra alle provinser, den største gruppen er folk fra Sentral-Polen – Mazovia (9,5 prosent), provinsen. Lodzkie (7,1 prosent) ”- la rektoren til.

Flere utlendinger vil studere i Kielce i det nye studieåret. Nesten 280 personer fra over 30 land søkte, inkludert Algerie, Pakistan, Storbritannia, Norge og Japan. Neste år vil Jagiellonian University gi opplæring i 52 hovedfag. (TRYKK)

Forfatter: Viktor Dziarmaga

You may also like

Leave a Comment