Home » Den norske hopperen tordner etter VM-direktørens forslag. «Dumhet»

Den norske hopperen tordner etter VM-direktørens forslag. «Dumhet»

by Gunnar Garfors


Getty Images / Bjoern Reichert / NordicFocus / På bildet: Kristoffer Eriksen Sundal.

Igor Kubiak


Den første skihopperen fortalte om mulige endringer i den kommende verdenscupsesongen. Norske Kristoffer Sundal kritiserte Sandro Pertiles idé skarpt.

Fansen kan forvente noen endringer i den kommende verdenscupsesongen. En av ideene som ble diskutert på FIS-representantmøtet er å redusere startbeløpet for de beste lagene.

Så langt har de ledende landene, inkludert Polen, kunnet stille med seks spillere hver på verdensmesterskapet. Hvis disse endringene blir godkjent, vil maksgrensen være fem hoppere.

– På denne måten ønsker vi å redusere gapet mellom ledende og små landslag (…) Vi ønsker å gjøre sporten vår mer global – forklarte verdenscupsjef Sandro Pertile i et intervju med skijumping.pl (mer HER).

Det viste seg at ikke alle likte de foreslåtte endringene og skihopper Kristoffer Eriksen Sundal protesterte høylytt. Det er mulig at reguleringen ville påvirke ham – 22-åringen ble nummer seks med nordmenn i forrige verdenscupsesong.

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Den kjente skiløperen la ballen i kurven. Og så min!

Sundal understreker at slike endringer ikke vil medføre store endringer i verdenscupstillingen, og nevner forrige sesong som et eksempel. «Dykkere fra de 6 beste nasjonene er rangert som 25., 27., 29., 30., 44. og 63. i verdenscupens totalpoengsum. Hvis du fjerner dem, rykker den beste hopperen som ikke er i landet opp til 1. plass 2. plass, «3, 4, 5 ville rykke opp 4 plasser. Topp 24 ville vært nøyaktig det samme. Jeg synes det er dumt å hoppe over siste plass, tvitret han.

Sundal foreslo en grense på fire hoppere per lag eller endringer i utstyrsdisponering. «Som restriksjoner på antall dresser per sesong, å gi samme type skivoks for hver nasjon og maksimalt antall støvelbytter per sesong,» sa han.

også lese: «Det er et mirakel». Han forteller hva kona fikk diagnosen rett etter å ha våknet
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment