Home » Den norske hovedstadsregjeringen har forbudt utleie av elektriske scootere om natten

Den norske hovedstadsregjeringen har forbudt utleie av elektriske scootere om natten

by Gabriel Scott

Antallet vil bli betydelig redusert i nær fremtid for å gjøre veitrafikken tryggere. Beslutningen ble offentliggjort av Oslo bystyre tirsdag.

«Bystyret vedtok i dag å forby utleie av elektriske scootere fra klokken 23.00 og utover. til 17.00 og redusere antallet til 8.000 i Oslo, heter det i rapporten.

Ifølge myndighetene skaper aktiv bruk av elektriske scootere i byen en vanskelig situasjon, spesielt for eldre, rullestolbrukere og synshemmede. Den nye forskriften trer i kraft i begynnelsen av september.

En undersøkelse blant tusen mennesker tidligere bestilt av den norske organisasjonen Trygg Trafikk (trafikksikkerhet) viste at over halvparten av den norske befolkningen ønsker å få kjøreforbud på fortau, ytterligere 49 prosent. Respondentene krever forbud mot å leie scooter om natten.

Det er Oslo-folk som er mer kritiske til el-scootere og deres brukere enn andre norske regioner. Sju av ti innbyggere krever fortauforbud. Mer enn 20 000 mennesker bor i dag i den norske hovedstaden. Elektrisk scooter. Ifølge Trygg Trafikk har de sunket til 1,6 tusen innen seks måneder. Ulykker, konsekvensene av mange trafikkulykker, var smertefulle.

You may also like

Leave a Comment