Home » Den norske treneren spurte om Stoch. Det er ingen tvil om det

Den norske treneren spurte om Stoch. Det er ingen tvil om det

by Erlend Loe


PAP / EPA / Christian Bruna / WP SportoweFakty / / På bildet: Kamil Stoch, Alexander Stoeckl

hk


Kamil Stoch ble trukket fra verdenscupen etter en svært dårlig prestasjon i Willingen. Den norske treneren Alexander Stöckl snakket om denne avgjørelsen i et intervju med «Przegląd Sportowy».

Kamil Stochs to siste verdenscuphelger var langt under hans evner og forventninger. Hopperen mislyktes på mammuten i Bad Mitterndorf, en uke senere i Willingen klarte han ikke å komme tilbake. Så mye at han ikke kvalifiserte seg til konkurransen i det hele tatt søndag.

Personalet tok en umiddelbar avgjørelse. Den tre ganger olympiske mesteren fløy ikke til Lake Placid for verdensmesterskapet. Han vil fokusere på rolig trening og å bygge opp formen igjen foran verdensmesterskapet i Planica.

Den norske treneren Alexander Stöckl ble spurt om Stoch og andre polske hoppere i «Przegląd Sportowy».

«Han sliter definitivt med tekniske problemer, det er der problemet begynner.» Så går du inn i en negativ spiral og ting blir dypere. Dette er spesielt tydelig i større anlegg, som i Willingen. Jeg vet at han ble i landet for å trene i fred, og jeg tror det faktisk er en god løsning for øyeblikket – innrømmet han.

Stöckl er heller ikke i tvil om at Dawid Kubacki kommer tilbake til kampen om topplasseringene etter en svakere prestasjon i Willingen. «Men jeg er sikker på at trenerne deres vet hva som må gjøres og at Dawid alltid vil være sterk,» sa han.

Så langt kan hopperne vente seg en intens helg i Lake Placid. Det blir tre konkurranser totalt – to individuelle og en duettkonkurranse (en første i verdenscupen).

SE VIDEOEN: Denne fanen har blitt gal. Se hva han gjorde under kampen

Les også:
– Dawid Kubacki burde følge veien til Kamil Stoch? Fast reaksjon
– Forstått. Kamil Stoch skal trene med ham
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment