Home » den nye elektriske SUV-en avdukes (halvveis)

den nye elektriske SUV-en avdukes (halvveis)

by Thure Lindhardt

Det kinesiske merket Xpeng skifter over i neste gir og presenterer G9, deres nye elektriske SUV med (veldig) hurtigladekapasitet.

Xpeng er det andre kinesiske merket som kan forventes i løpet av de neste årene. Mens den elektriske sedanen P7 kommer til Europa (i hvert fall bare i Norge), introduserer den kinesiske bilprodusenten den nye elektriske SUV-en G9.

Xpeng G9 tar opp de stilistiske kodene til P7 og er basert på produsentens nye X-EEA 3.0-plattform. En enhet som utelukkende er dedikert til elektroteknikk, men som også er tilpasset ulike kommunikasjonssystemer. På denne måten bruker den den eksterne oppdateringsenheten som produsenten annonserer som ultrarask med Ethernet-kommunikasjon.

200 km rekkevidde på 5 minutters ladetid for Xpeng G9

Xpeng G9 skinner også med utseendet til det semi-autonome kjøresystemet X-Pilot 4.0, som delvis drives av LiDAR-sensorer integrert i frontlyktene. Uten å oppgi ytterligere detaljer burde SUV-en presse potensiometeret litt mer med tanke på overassistansekjøring.

Det er altså teknologiene som råder om bord på denne SUV-en. Slik at Xpeng glemmer å legge inn dataene i det tekniske dataarket som den mekaniske ytelsen, batterikapasiteten eller autonomien. Produsenten glemmer imidlertid ikke å si at 800 V-infrastrukturen lover veldig rask lading: systemet gjør det mulig å oppnå 200 km autonomi på bare 5 minutter!

You may also like

Leave a Comment