Home » Den nye store åpenbaringen innen hopp. Den oppsiktsvekkende norgesmesteren. «Jeg er mannen fra gaten»

Den nye store åpenbaringen innen hopp. Den oppsiktsvekkende norgesmesteren. «Jeg er mannen fra gaten»

by Thure Lindhardt

«Sjokk i norske hopp» – det er tittelen på teksten til landsmesterskapet i Dagbladet. Det handler i grunnen om en spiller. For hvis overraskelsen i konkurransen i Zakopane i Polen var Jan Habdas, hva med Oscar Petersen Westerheim etter norgesmesterskapet i Oslo?

Se videoen
En revolusjon innen skihopping. De forsvinner fra TVP-antenner

Westerheim hoppet 102 meter to ganger og beseiret hele det norske landslaget. Forskjellene i ledelsen var minimale – Halvor Egner Granerud tapte 0,2 poeng og Marius Lindvik 0,9 poeng til ham, men lørdag kveld i Midtstubakken var nesten alle rett og slett imponert over prestasjonen til 25-åringen.

Sensasjonell gullvinner i norgesmesterskapet. «Jeg trodde aldri»

Etter å ha mottatt prisen løftet Granerud og Lindvik ham opp på skuldrene, og Westerheim selv klarte ikke å holde tilbake følelsene og gråt, rørt, foran norske journalister. – Jeg er 25 år, studerer økonomi i Oslo og er en springer. Jeg er bare et gatemenneske bortsett fra at jeg kan ri på hest Å gå på ski – sa beskjedent sitert av «Dagbladet». – Jeg er en drømmer, men jeg ante ikke at dette kunne skje. Det hadde jeg aldri trodd, bedømte Westerheim.

Hopperen av etiopisk opprinnelse deltok ikke i mesterskapet. Merkelig grunn

Hopperen fikk aldri poeng i et verdenscuprenn og ble bare rykket opp til den første serien i konkurransen én gang. Selv i konkurranser i lavere rekker – Continental Cup eller FIS Cup – utmerket han seg ikke. – Jeg hopper ikke så verst på trening. Jeg hadde det spesielt bra i juni. Og jeg beviser meg selv i vanskelige situasjoner – nordmannen beskrev egenskapene til hoppene sine.

Westerheim er Graneruds skolekamerat. Han hoppet ut som ham og treneren hans, en tidligere verdensmester

Westerheim viser seg å være Halvor Egner Graneruds tidligere skolekamerat. – Vi har kjent hverandre siden vi var barn. Han er kanskje helt ukjent for noen, men på grunn av vår felles fortid var det en stor glede for meg å se suksessen hans – han pekte på «Dagbladet» Granerud.

Westerheim ligner litt på sammenlagtvinneren av forrige verdenscupsesong – han er ikke særlig kjent for et bredere publikum, han gjør det ganske bra Resultater Sommer og pop på landsmesterskapet. Dette er imidlertid ikke første gang en hopper fra Norge feirer overraskende suksess i en alder av 20 år. Verdt å nevne er for eksempel saken om Runa Velta, som vant verdensmesterskapet i Falun, som den norske treneren Alexander Stöckl fortalte om slutten på karrieren etter denne suksessen. Interessant nok trener Velta Westerheim nå.

Gode ​​nyheter i forkant av Summer Grand Prix i Wisła.  Arrangørene slapp fansen innHopperen med flest titler i LMP-lagkonkurransene. Verken Stoch, Żyła eller Kubacki

Stöckl usikker på Westerheim. Og kanskje hele det norske laget også?

Westerheims hopp er gode, avstandene imponerende, men Alexander Stöckl bekrefter at resultatene fra det nasjonale mesterskapet på ett sted alene ikke vil overbevise ham om at Westerheim må tas til Nizhny Tagil for åpningen av verdenscupen. – Vi må sammenligne resultatene hans på andre nettsider også. Hvis han presterer bra, bør det gå, selv om vi vet at det uansett blir vanskelig for ham i Russland – sa treneren til «Dagbladet».

Jeg lurer på om den østerriksk-norske treneren ser mer på Westerheims hopp eller formen til de andre spillerne hans. Ifølge analysen til localSJresults-profilen på Twitter kom ingen av nordmennene engang i nærheten av resultatene fra forrige års resultater i norgesmesterskapet.

Polsk sommermesterskap i skihopping i ZakopaneGod informasjon for polske fans! Ikke bare hopp på TV. Og det er gratis!

Det setter et stort spørsmålstegn ved de norske hopperne før den første verdenscupkonkurransen. Imidlertid er OL kjent for å forbli hovedmålet for sesongen, og for å være i form må de starte i januar, helst februar. Selvfølgelig ville det være best å være i god form tidlig i sesongen og holde den i god form lenge, men det er ofte umulig. Uansett: Westerheim er i utgangspunktet en kuriositet, men også et håp for nordmennene. Men du bør også ta de andre spillernes form i betraktning og vurdere om de er klare for sesongstart og kjører seg selv til de viktigste konkurransene.

You may also like

Leave a Comment