Home » Den ødelagte telefonen blåste en ny vind

Den ødelagte telefonen blåste en ny vind

by Connie Nielsen

Etter halvannet år med perfekt funksjon sviktet mobiltelefonen min i dag. Jeg tok den bare av. Kanskje den er utdatert, kanskje den er frossen, kanskje den er vissen, kanskje den er våt, jeg vet ikke. Telefonen gikk av og jeg ble koblet fra. Verken Facebook eller Instagram eller e. Mail, ingen øyeblikksbilde, ingen Vatsap, ingen Tikoko, ingen Vaiber, ingen boomerang, ingen diskanthøyttaler, ingen Pinterest … Ikke noe kamera.

Hvordan skal jeg fange snøen utenfor vinduet, husene og gatene pyntet til jul og vise den til verden? Hvorfor gå til Stadtfichte, hvis i det hele tatt plassering blir det ikke Likevel ser det ikke ut som jeg er borte. Helt adskilt.

Jeg bestemte meg for å bli hjemme. For ikke å være så trist, tok jeg opp boka. Så jeg har alltid likt å lese! Uansett hvor du er, klarte du å snu denne gangen. Vellykket, men upopulær. Jeg ble sliten etter de to første sidene. Lei av å følge bokstavene etter hverandre, ikke irritere noen smilte ikke, det var ingen bilder, ingen farger. Bare svart og hvitt ark. Helt negativt.

Jeg sluttet å lese og begynte å skrive. Skriften viste seg å være mye mer interessant og engasjerende. (Det virker mye morsommere for alle i dag.) Jeg tenkte at det kanskje bare ville være en flott mulighet til å leve uten teknologi. I alle fall uten telefon. Bare meg og før det.

Jeg var så glad i meg selv! Jeg ville bare fortelle noen, dele dette absolutt imponerende faktum med noen på samme tid, for å vise det. Jeg tok tak i telefonen og siktet mot bildet i god vinkel – slik at bare datoen kunne ses i hjørnet av datamaskinen, men teksten var vanskelig å lese – og … Etter noen desperate bevegelser husket jeg hvorfor Jeg skriver: lommeunderholdningens verden fungerer ikke lenger.

18,02 verdi

Jeg sitter der, øynene mine vandrer i rommet, jeg trykker på noe her og føler meg rar. Kanskje gå en tur? Men aller helst vil jeg gå til Facebook nå. Eller på Instagram … Eller kanskje frisk luft hjelper? Jeg tok tak i hundebåndet og løp ut døra, og forlot prangende en datamaskin som fortsatt brølte elendig.

Men selv i felten har jeg ikke unngått filosofien om sosiale nettverk: Min lojale hund (og sier fortsatt – menneskets beste venn!) begynte å gjøre narr av meg! Forgiftet av en annen hund som ble etterlatt gul og brun post, Manish reservert tok dem en etter en beholde. Selvfølgelig var det de som ikke var interessert i det i det hele tatt, men det siste må avvises sprukket, markerte det enda mer intenst. Til slutt, etter å ha funnet ut hva han likte, kommenterte han.

Jeg er selvfølgelig en omsorgsfull vertinne, etter noen minutter luktet det bare denne kommentaren, men det var ikke mer å gjøre ute.

18.22 val.

Jeg kom hjem. Jeg så meg rundt igjen. Det virker til og med som om hodet mitt gjør vondt ved tanken på at alt, absolutt alt i rommet, vær så snill, be om bilder – min ettertenksomme positur, åpen før et dokument dampende te i et krus, en kanin lent mot en vegg, et juletre pyntet med barneleker og en hund som sitter på huk under … Og mest av alt, selvfølgelig, en telefon som er slått av og ikke lenger fungerer. Slik at jeg liksom kan fotografere ham og papostinti!

18.30

Pent – jeg lever uten telefon denne uken. Og jeg skal skrive. Det trenger jeg åpenbart. Veldig mye. Måtte dette være min gave til meg selv før jul. Hvem vet, kanskje det kommer noe godt ut av det.

Bestemt – en uke uten telefon.

Ok, ok, minst to dager.

desember 2021. 17 d.

Stå opp om morgenen bilder antall nye objekter har bare økt … Hvordan overleve !!!

Jeg lurte. Når det ikke var noen slike imponerende telefoner, tok vi mye færre bilder. Generelt ble fotokunsten praktisert for noen tiår siden av helt ekstraordinære mennesker, som stort sett viet hele livet til den. Dette arbeidet ble med andre ord utført av profesjonelle fotografer. Med store og anerkjente enheter, godt bevandret i håndverket, lette nyanser, tekniske finesser og så videre. En vanlig person kjenner kanskje navnet på en annen kjent fotograf og kan til og med ha sett noen få verk. Men absolutt ikke nødvendigvis.

I dag er det nesten et halvt år for mitt globale fotoprosjekt. Det er så intenst at det ikke bare er moro for meg, men også for andre Facebook-brukere fra hele verden. Jeg har titusenvis av venner og følgere nå!

Og da de fotografiske vismennene dukket opp i hendene deres, begynte den vanlige mannen også å prale. Jeg husker at denne blitsen gikk greit til å begynne med, og valgte bare de mest interessante bildene – lagret dem, for å si det sånn. De fangede øyeblikkene var vanligvis verken lyse i fargen eller presist fokuserte eller vippede i riktig, interessant vinkel. Kanskje var det til vår fordel at vi ikke hadde Facebook og Instagram den gangen: Vi ble oversvømmet av mørke, ukontrollerte bilder og uskarpe, susende video eller lyd. Tydeligvis ikke sett godt uansett i mellomtiden en venns video – bare av solidaritet. Du kan til og med kommentere noe uoppriktig. Akkurat som nå. Du vil ikke slutte å kommunisere med dårlige eller gode skudd.

desember 2021. 17.00, kveld

Hele dagen lang snur jeg hodet over disse jævla bildene og hvor jeg savner ørene mine. Det var en nabo som ble skrudd nedenfra og snakket som om han klaget over min berømte tur, og jeg klarte ikke å ta øynene fra det saftige skjegget hans og artistens enorme briller. Jeg tenkte hele tiden – så fint det ville være å bytte ansikter nå! Så morsomt vi ville sett ut! Skremmende og forutsi hvor mye bare Jeg ville fått det … hvem liker det ikke? Vapintis i ansiktet?!

desember 2021. 18 d.

Vel, v. Jeg holdt ut den andre dagen, men følelsen er den samme. Ikke lettere i det hele tatt. Hånden er som en ukontrollerbar maskin – med noen sekunders mellomrom prøver tommelen din å åpne portene til filtrenes vidunderlige verden. Venner som ikke kunne ringe som i gamle dager banket på døren og inviterte dem ut. Ja, jeg husker bare vennene mine inviterte meg til å hoppe gjennom gummien.

Men jeg er til og med redd for å gå ut i en verden hvor hver fugl, tre og bygning, latterlig kledd forbipasserende, graffiti på en husvegg eller bro vil tilfredsstille mitt ukueligge behov for fotografering. Og livet i Šnipiškės vil ikke være mulig uten filtre.

Nei, jeg er hjemme i dag. Jeg skal skrive.

desember 2021. 18, midnatt

Jeg tenkte aldri – hvor mange bilder tok jeg totalt? Hvor mange videoer har jeg laget? Hvor mange av dem har jeg slettet og hvor mange papostinau? .. tusenvis? Millioner? Enda mer? Og hvor mange forskjellige bilder av figuren er jeg selv? Men egentlig, hvor mange bilder eller videoer har jeg vært på?

Mer enn en gang har jeg sett en forbipasserende, for eksempel en turist fra et fremmed land (selv fra mitt eget), St. Hun ser på Onas kirke, bestefar Wise, Druskininkai-fontenen eller en kopi av Martynas Gaubas sitt hode og ser på telefon (riktignok et seriøst kamera), rett foran meg. Noen ganger tok jeg og papozos, men det ville ikke være så lett å kaste bort uvant konsentrasjon – det var fortsatt mye oppstyr!

Selv på mine egne bilder fra ulike turer, konserter eller lokale barer er det alltid syndebukker som ved et uhell har blitt fanget i rammen. Uansett hvor det er mennesker er det steder å besøke. Uansett hvor det er attraksjoner, blinker telefonene kontinuerlig. Hvor mange av dem fikk meg?

desember 2021. 19 d.

I dag er den store dagen – jeg kjøpte en ny telefon (med kontrakt, men med ubegrenset internett), jeg koblet til alle nettstedene mine, jeg sjekket dem alle Varsler. Det er ikke noe galt med å lyve på en blogg – stemningen er virkelig flott. Igjen følte jeg meg elsket, morsom, nødvendig, og verden lyste i lyse Lark, Gingham, Ludwigo, Aden og så videre. flotte filterfarger!

Men tre dager uten forbindelse blåste definitivt en ny vind. Prosjektet i verdensklasse har startet – jeg skal sjekke hvor godt Facebook-maskinen som har erobret alle kontinenter fungerer! I stedet for å kaste inn daglig selv- (#MondayMood, #SundayFunday, #FoodPorn osv.), Jeg signerte følgende på Facebook-veggen min:

Hei venner! Jeg trenger all din hjelp! Jeg appellerer ikke bare til deg, men også til dine slektninger, slektninger, venner og bekjente i alle land i verden, på alle kontinenter! Jeg vil finne så mange andre bilder av meg som mulig. Det spiller ingen rolle om jeg ser godt eller bare er i den mørke bakgrunnen til en vakker kirke eller et torg – hjelp meg å finne så mange som mulig! La letingen begynne! Hashtag hvor du kan finne ansiktet mitt – #itsmeG

Altså litauisk, engelsk, litt bortskjemt russisk, spansk, fransk post Jeg satte det i forskjellige grupper og sider, noen kjøpte til og med Facebook-annonser. Jeg vil virkelig at ting skal flytte ASAP!

mai 2022. 30 d.

Hei blogger!

Lenge siden sist! Jeg blir ikke sint, jeg fortsetter å samle, jeg sparer – jeg har ventet til jeg fikk muligheten til å dele virkelig gode nyheter. Det er det!

I dag er det nesten et halvt år for mitt globale fotoprosjekt. Det er så intenst at det ikke bare er moro for meg, men også for andre Facebook-brukere fra hele verden. Jeg har titusenvis av venner og følgere nå! Litauiske medier nevner av og til #itsmeG. Mange mennesker (venner og ikke i det hele tatt) over hele verden søker sammen med meg etter bildene mine, legg dem sammen – jeg er veldig nysgjerrig på å se hvor mange av dem jeg kan finne! I tillegg har noen mennesker taklet lignende personlige prosjekter og ser ut til å gjøre det ganske bra også. Derfor er jeg glad og ser alltid veldig nøye på bildene jeg tar – uansett hva du vet, kanskje jeg tok en av disse og jeg gjorde det ved et uhell!

Så etter litt over fem måneder fant Facebook 12 834 bilder av meg! Og i bakgrunnen og i profil og i midten og med lukkede øyne og med ryggen spisende og latter og til og med stående med ryggen! 12 834! Fra forskjellige litauiske byer, Frankrike, England, Russland, Spania, Nederland, Norge, Belgia, Marokko, Skottland, Latvia, Estland, Tyskland, Polen, Kroatia, Italia … Og nasjonalitetene til fotografene som tok dem er generelt utallige ! Det ser ut til at dette eventyret, som ble lansert før jul i fjor, ikke lover å ta slutt med det første. Og la det være – la dette prosjektet ikke bare være for hele verden, men for hele livet!

You may also like

Leave a Comment