Home » Den polske rullestolrugbyunionen har annonsert at de vil gå til kvalifiseringsturneringen til EM. Hva med pengene til turen?

Den polske rullestolrugbyunionen har annonsert at de vil gå til kvalifiseringsturneringen til EM. Hva med pengene til turen?

by Catherine Monroe

I andre halvdel av februar spilte polakkene i EM i Paris. De gjorde det ikke bra i turneringen. Etter å ha tapt tre gruppekamper: med Storbritannia, Nederland og Tyskland bør de kjempe om fem til åtte plasser med tredjelaget i den andre gruppen – Russland.

Møtet var berammet til 25. februar.

Dagen før Russland angrep det uavhengige Ukraina, ga den polske rullestolrugbyunionen en sterk uttalelse som nektet å spille angriperen.

Video: tvn24 Visepresident for Polish Wheelchair Rugby Union: Vi var det første laget som nektet å spille mot Russland

– Vi var det første landslaget som nektet å spille med Russland. Vi har funnet ut at vi spiller en kamp som avgjør om vi ender blant de åtte beste. Vi hadde en nattøkt, og jeg vil understreke at det ikke bare var en avgjørelse fra styret, men fremfor alt spillere som i stedet for å forberede seg til kampen snakket med dem og bestemte seg for ikke å spille med dem – sa Dominik Wietrak , visepresident for den polske rullestolrugbyunionen.

konsekvenser og problemer

Biało-Czerwoni nektet å spille kamp med Sbornas lag og måtte derfor forberede seg til kvalifiseringsturneringen i Norge som var planlagt til september. Dette er et resultat av nye regler.

– Verdensforbundet og arrangørene i Frankrike ønsket ikke å male bildet av et uhell og oppfordret oss til å spille mot Russland og lovet til og med å arrangere en treningsleir på deres bekostning. Vi var der umiddelbart. Vi spiller ikke, og det er det. Plutselig endret reglene seg og det ble besluttet å avskaffe avdeling B og C og å arrangere en kvalifiseringsturnering til EM. Det var ikke budsjettert, derav beslutningen om å skaffe offentlige midler – la Wietrak til.

Å gå på turneringen og søke om å delta innebærer mye penger som forbundet ikke hadde. Ikke mindre enn PLN 138 000 trengs, og det er grunnen til at det ble organisert en innsamlingsaksjon.

Departementets støtte

Under innsamlingen, som vil vare til slutten av juli, ble det samlet inn over 20.000 zloty på nettstedet zzutka.pl. zloty.

– Vi er klare for sporten. Vi trengte bare penger, 138 000 PLN. for hele laget for overnatting under turneringen, for Norge er veldig dyrt – sa visepresidenten.

Situasjonen ble endret ved at Idrettsdepartementet blandet seg inn i saken. – Minister Kamil Bortniczuks oppfordring til presidenten vår dukket opp. Situasjonen ble analysert og de manglende midlene sikret. Vi kjører! – nytes på Studio Wietrak.

Kilde: pzrnw.pl Polens rullestolrugbylag spiller i Norge

Det viste seg at denne løsningen ikke fullt ut tilfredsstilte World Wheelchair Rugby Federation.

– Da vi skrev at vi har finansiering, tvang verdensmyndighetene oss til å få bekreftelser fra departementet, noe som ikke praktiseres. Vi ble ikke behandlet troverdig. Russland er fortsatt ikke eliminert fra divisjon A. De er fortsatt blant de seks beste lagene som spiller i Cardiff. Vi kjemper for Russlands ekskludering, og det er kanskje grunnen til at føderasjonen har en negativ holdning til oss. Tilsynelatende liker ikke politikk sport, og politikkens sport, men vi kan ikke tenke oss å spille med Russland – konkluderte han.

I år skal det polske landslaget konkurrere i kvalifiseringsturneringen til EM i Norge fra 5. til 11. september.

Video: tvn24 Rullestolrugbyspillere har ikke spilt med Russland, kommenterer Dominik Wiertak hendelsene

Forfatter: fira
/
Kilde: eurosport.pl, TVN24

You may also like

Leave a Comment