Home » Den russiske børsen startet ikke i tide. Aksjene til gigantene taper uansett opptil 70 prosent

Den russiske børsen startet ikke i tide. Aksjene til gigantene taper uansett opptil 70 prosent

by Gunnar Garfors

Morgensalget passerte Moskva-børsen, den ikke åpen som planlagt. Russiske myndigheter varslet at de ville utsette starten på møtet med tre timer. Det skulle skje klokken 10:00 Moskva-tid.

Selv om klokken allerede er etter 14.00 i Russlands hovedstad (+2 timer sammenlignet med polsk tid), Moscow Stock Exchange-nettstedet fungerer fortsatt ikke. Bedriftsnettsteder publiserer heller ikke gjeldende priser. Til slutt dukket det opp offisiell informasjon om at det russiske aksjemarkedet ikke vil åpne i dag.

Se også: Penger. Det teller

Russiske selskaper er deprimerende

Det er imidlertid verdt å merke seg at mange av de ledende russiske selskapene ikke bare er notert på den lokale børsen. For eksempel er de også til stede på handelsgulvet i London eller Frankfurt.

Det viser seg at Gazproms nåværende noteringer i Storbritannia og Tyskland er ned nesten 40 prosent. Vi vil minne om at dette er et ledende russisk statsselskap. er verdens største produsent av naturgass. Hun kontrollerer nesten 20 prosent. dokumenterte råvarereserver.

Jeg har ikke noe imot Kollaps av Sberbank-aksjer, den største russiske banken. Rapporter om sanksjoner knyttet til blokaden av SWIFT-systemet (internasjonalt bankoppgjør) førte til at Sberbanks renter svingte rundt 70 prosent mandag. under bindestreken.

Drivstoff angår slike Lukoil og Rosneft går kraftig tilbake. Om morgenen på London Stock Exchange tapte de henholdsvis 50 og 40 prosent. Samtidig stiger råoljeprisene på verdensmarkedene ganske betydelig (+5%), noe som viser at eierne av aksjene til begge gigantene forventer alvorlige konsekvenser av sanksjonene.

Blant de største russiske selskapene kan for eksempel også Novatek nevnes. Dette Russlands største uavhengige produsent av naturgass og den nest største i total gassproduksjon etter Gazprom. Denne giganten ble også påvirket av det store aksjesalget. Mandag falt børsnoteringene i London nesten 70 prosent.

Russiske selskaper gikk noen år tilbake

På kort tid mistet de i investorenes øyne det de hadde bygget opp økonomisk de siste årene. For eksempel er Gazprom verdsatt til sitt laveste nivå siden 2017 på London Stock Exchange. På den andre siden Gjennom sin tilstedeværelse på denne handelsgulvet har Sberbank ikke blitt undervurdert.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment