Home » Den siste bensindrevne bilen i Norge kommer på markedet i april 2022

Den siste bensindrevne bilen i Norge kommer på markedet i april 2022

by Thure Lindhardt

Etterspørselen etter bensinbiler i Norge har vært fallende de siste fire årene, med 14 av de 15 mest populære bilene som for tiden selges med elektriske motorer. Hvis denne trenden fortsetter, kommer den siste bensindrevne bilen på markedet i Norge i april 2022.

Analytikere fra Norges Bilforbund (NAF) bruker Vegtrafikkens (OFV) månedlige veitrafikkdata fra 2017 til september 2021 for å konkludere med at myndighetenes forventninger ikke stemmer overens med faktisk salg. Lokale innbyggere går over til elbil mye raskere enn forventet.

I de første åtte månedene av 2017 ble rundt 25 prosent av bensin- og dieselbilene solgt. Deres andel av nye solgte maskiner i det totale salget falt under 10 % i samme periode i år. Nivå. I løpet av denne tiden forble nordmenns kjøpekraft praktisk talt uendret og økte til og med litt – for fire år siden ble det solgt 102,8 tusen tonn i denne perioden. Biler, og i år – 110,8 tusen. Biler.

Det er viktig å merke seg at analytikernes analyse inkluderer ikke bare helelektriske modeller, men også hybrider. Men det blir stadig flere fullblods elbiler – det er kun én hybrid på listen over 15 mest populære biler i Norge – en modifisert utgave av Toyota RAV4 Prime. Etterspørselen etter den japanske modellen blir imidlertid gradvis fortrengt av konkurranse fra nye elbiler fra Volkswagen og Mercedes.

«Hvis trenden i bilsalget ikke endrer seg de siste fem årene, vil den siste nye bensin- eller dieselbilen selges i Norge om sju måneder – april 2022.» Vi ser begynnelsen på slutten av fossilbiler, sa NAF.

Analytikere innrømmer samtidig at de siste bilene med VDV på det norske markedet kan sette seg litt fast. Rapporten tar hensyn til all landets innenrikstrafikk, og krever elektrifisering ikke bare av biler og kollektivtransport, men også av store traktorer og anleggsmaskiner. Avkarboniseringen av slike modeller kan ta tid på grunn av begrenset tilbud og høye kostnader.

You may also like

Leave a Comment