Home » Den sørafrikanske cleantech Brayfoil er valgt ut til å bli med i en norsk oppstartsakselerator

Den sørafrikanske cleantech Brayfoil er valgt ut til å bli med i en norsk oppstartsakselerator

by Thure Lindhardt

(Ecofin Agency) – Etter å ha nytt godt av OceanHub-programmet i Sør-Afrika, går Brayfoil Technologies et skritt videre og blir med i et globalt program.

Den sørafrikanske renteknologiske oppstarten Brayfoil Technologies har blitt valgt ut til å bli med i den neste kohorten av Katapult Ocean, en norsk akselerator som investerer i lønnsomme selskaper som har en positiv innvirkning på havet. Selskapet har sikret ukjent finansiering.

«Vi er veldig stolte over å være en del av Katapult-familien, en av de 50 største klimainvestorene i verden, og ser frem til å hjelpe oss med å fremme en teknologi som ble født i Afrika.» sa Matthew Bray, medgründer og administrerende direktør i Brayfoil.

Den sørafrikanske oppstarten, grunnlagt i 2017, bruker strukturer inspirert av biomimicry, en innovasjonsprosess og ingeniørkunst som er inspirert av formene, materialene, egenskapene og funksjonene til levende vesener. Den bruker vanligvis morphing for å designe og produsere de forskjellige strukturene.

Dette valget for neste Catapult Ocean-kohort gjør det mulig for Brayfoil å få internasjonal anerkjennelse. Den norske akseleratoren har 108 selskaper i 35 land og forvaltningskapital på 50 millioner dollar. Den investerte 6 millioner dollar i denne nye gruppen av 18 selskaper valgt ut fra 2700 søknader, med en akseptgrad på bare 0,8 %.

Som en påminnelse har Brayfoil Technologies tidligere deltatt i en akselerator basert i Sør-Afrika, OceanHub Africa, og teknologien støttes av globale patenter og 2 millioner dollar i tilskudd og investeringer i handling.

Adoni Conrad Quenum (praktikant)

Les også: 22/10/2021 – Den sørafrikanske oppstarten BotsZA hjelper bedrifter med å skaffe talenter og kunder gjennom AI

You may also like

Leave a Comment