Home » Den store Lech Poznań nådde 1/8-finalen i Conference League! Norges Bodo/Glimt ble eliminert gjennom mål av Mikael Ishak

Den store Lech Poznań nådde 1/8-finalen i Conference League! Norges Bodo/Glimt ble eliminert gjennom mål av Mikael Ishak

by Gunnar Garfors

Lech Poznań nådde 1/8-finalen i Conference League! De polske mesterne beseiret nordmennene Bodo/Glimt 1-0 i omkampen. Mikael Ishak scoret det eneste målet i andre omgang. Opptoget på Bulgarska Street ble sett av over 34 000 mennesker. Seere. Polsk klubbfotball har ventet på denne suksessen i 32 år.

Sjekk ut galleriet(12 bilder)

Lech kjempet for virkelig store ting i dag. Etter at Legia Warszawa eliminerte Italias Sampdoria i cupvinnercupen 1991, har ingen polsk klubb vunnet en vårkamp i europeiske konkurranser. Lech tapte selv to ganger: med portugisiske Braga i Europa League og før det med italienske Udinese i UEFA-cupen.

I teorien var det mange argumenter for Lech i dag: Hjemmefordel, ferdighetsnivå, naturlig gress og resultatet fra første etappe, det vil si en målløs uavgjort. Trener John van den Brom foreslo et oppsett med to skyttelbusser. Sammenlignet med spillet i Norge, hoppet Pedro Rebocho, Adriel Ba Loua og Afonso Sousa inn i elleveren. Alan Czerwiński, Nika Kwekweskiri og Radosław Murawski ble imidlertid eliminert. – Dette er den mest offensive holdningen vi kan forvente – sa Rafał Ulatowski til TVP Sport.

Det var en ganske dynamisk kamp. Lech utvidet kampen før pause. Michał Skóras var aktiv. Det var han som tok sjansen på å score da han ryddet banen med kroppsbalansen i sekstenmeteren. Den gikk imidlertid for leselig inn i keeperens hender.

Bodo kan komme ut med svært farlige handlinger. I første omgang reddet Pedro Rebocho Lech med en intervensjon i siste liten. Så, etter sidebytte, gikk Amahl Pellegrino opp ved siden av ham. Poznańs hjerter slo imidlertid mest da Hugo Vetlesen tok sjansen. Heldigvis for oss savnet nordmannen Filip Marchwiński enda verre enn for en uke siden…

I det 63. minutt gjorde Lech endelig et avgjørende trekk for å rykke opp! Keeperens dårlige start ble etterfulgt av en interception etterfulgt av Joel Pereiras fotball til Mikael Ishak. Kapteinen gledet 34.000 fans på stadion med et skudd fra luften.

På grunn av helseproblemer forlot helten banen i det 78. minutt. Lech spilte modent i sluttminuttene og lot ikke kampen gå på overtid. Dette er den største prestasjonen til polsk klubbfotball siden 1991.

Fredag ​​klokken 13.00 skal Lech bli kjent med sine rivaler i 16-delsfinalen i Conference League.

Banens beste: Michael Isak
Spillets attraktivitet: 6/10

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment