Home » Den tidligere emigranten handler om å bryte standarder og bli mor i en alder av 48 år

Den tidligere emigranten handler om å bryte standarder og bli mor i en alder av 48 år

by Connie Nielsen

«Jeg måtte bryte standardene mer enn en gang, spesielt da jeg reiste til Norge da to av de tre barna var tenåringer på den tiden og den yngste var 10 år gammel. Jada, foreldrene mine, min eksmann, hjalp meg mye på den tiden, men jeg tok utfordringen med å gå ut og se livet annerledes. Mitt andre ekteskap er igjen en utfordring for miljøet og for meg selv ettersom mannen er yngre og selvfølgelig mitt fjerde barn da jeg var 48. Jeg tror at jeg brøt mange av disse standardene … «- 50 år gamle sykepleier Yurga Valery forteller allerede en historie på showet «Fra … til …».

Historien om J. Valery, en tidligere emigrant bosatt i Kretinga, kan være en inspirasjon for alle som er redde for å endre livet sitt. Enten det betyr å slutte i en usannsynlig jobb, en radikal endring i utseende eller beslutningen om å skilles og bli forelsket igjen.

Utseendet til et annet barn i familien virker noe uvanlig, hvis ikke for Yurgas alder. For fjerde gang fylte moren Jurga 48, da de fleste litauiske kvinner i denne alderen ikke tør å drømme om morsrollen og venter mye mer på barnebarn og pensjon. «Det er ikke sent, det er moden morskap…» forklarer Yurga. Forskjellen mellom Yurgas første og fjerde barn er til og med 26 år. Den eldste datteren, ifølge Jurga, ventet veldig på søsteren, og sønnene hennes var stolte over avgjørelsen hennes. Forskning på potensielle risikoer forhindret ikke Yurga i å få en baby i en moden alder.

Grunnleggende endringer i Jurgas liv begynte med emigrasjon. En kvinne som jobbet som sykepleier i Litauen dro til Norge i 2009 på høyden av den økonomiske krisen, da lønningene hennes i Litauen for ansvarlig, arbeidskrevende arbeid var patetisk. Selv om mannen hennes på dette tidspunktet tjente nok til å forsørge familien deres, verdsatte Yurga økonomisk uavhengighet og ekteskapet var allerede på randen av fiasko. På den tiden etterlot Jurga tre barn i omsorgen til mannen sin og foreldrene og gikk på jakt etter lykken deres.

Livsstilsshow «Fra … Til …» – denne mandagskvelden, kl. 20.00, under LNK.


You may also like

Leave a Comment