Home » Den tidligere lederen av sykehuset er anklaget for bestikkelser – Respublika.lt

Den tidligere lederen av sykehuset er anklaget for bestikkelser – Respublika.lt

by Gunnar Garfors

Aktor krever at Narimantas Markevičius, den tidligere lederen av Vilnius bysykehus, betaler nærmere 50.000 euro for mulig bestikkelse. en bot på EUR.


×

1 bilde

Narimantas Markevicius. Foto av Elta

Aktor ved etterforskningsavdelingen for organisert kriminalitet og korrupsjon ved Vilnius-distriktets påtalemyndighet søkte retten om å henlegge saken med en straffekjennelse og krevde at N. Markevičius, den tidligere lederen av Vilnius City Hospital, ble funnet skyldig i bestikkelser. .

Denne saken ble skilt fra en forundersøkelse utført av Special Investigation Service av påstått bestikkelse på et klinisk sykehus i byen Vilnius.

Ifølge påtalemyndigheten ble det identifisert 13 tilfeller av forbrytelsen i løpet av etterforskningen, da N. Markevičius, den tidligere lederen av sykehuset, krevde og tok imot bestikkelser fra pasienter for operasjonen i september-desember i fjor. Ifølge den foreløpige etterforskningen utgjorde beløpene for bestikkelser som vanligvis ble krevd og akseptert mellom 100 og 300 euro.

Aktor ber Vilnius by tingrett om å tildele den tiltalte en endelig fengselsstraff på 48.000 LTL. en bot på 1.900 euro og å inndra utbyttet av forbrytelsen.

I januar i år ble det brakt anklager om bestikkelser til N. Markevičius. Studien ble igangsatt etter mottak av en pasientrapport. På tampen av skandalen sendte N. Markevičius selv inn en søknad om oppsigelse fra stillingen som sykehussjef.

N. Markevičius ble også mistenkt i en foreløpig etterforskning som ble startet i mars i fjor for å avgjøre om korrupsjonslovbrudd var begått under organiseringen og involveringen i offentlige anskaffelser av medisinsk utstyr og annet medisinsk utstyr fra ulike helseinstitusjoner. På det tidspunktet var anklagene rettet mot 51 personer.

Etterforskningen av bestikkelser ved Vilnius City Clinical Hospital pågår – det er reist anklager mot syv andre leger ved anlegget.

Avisabonnement på nett

You may also like

Leave a Comment