Home » Den to ganger olympiske mesteren tok opp et tabubelagt emne. «Jeg følte en endring i kroppen min»

Den to ganger olympiske mesteren tok opp et tabubelagt emne. «Jeg følte en endring i kroppen min»

by Gunnar Garfors

«Jeg kjente en endring i kroppen min. Jeg var ikke sikker på hva det var eller om det var noe i det hele tatt. Jeg bestemte meg for å sjekke det ut. Jeg dro til legen og ble raskt overført til sykehuset, hvor legens mistanker raskt ble bekreftet. Testikkelkreft – skriver Aksel Lund Svindal på sin Instagram-profil.

se videoen

Dawid Kubacki skled under trening

Svindal appellerte til sine landsmenn. Han kjemper selv mot kreft

Den to ganger olympiske mesteren i alpint sjokkerte med sin tilståelse og uroet mange fans. Heldigvis var prognosen for nordmannens sykdom positiv etter bare én uke. Med publiseringen av bildet i sykehuskjolen påpekte 40-åringen også at en rask reaksjon på endringene i kroppen hans er avgjørende.

Hun stakk av fra Lukasjenka, hun kan ikke trene med polske kvinner. Hun har blitt utestengt. Kowalczyk kommenterte

– Visste du at testikkelkreft er den vanligste krefttypen hos menn under 50 år? Og at det ikke er uvanlig at pasienter er så unge som tjue. Jeg visste ikke, men nå vet jeg det. Jeg vet også at menn ikke er så flinke til å snakke om helseproblemer. Og noen ganger skal det til for å tilegne seg kunnskap eller for å ta den riktige avgjørelsen om å gå til legen, anket 39-åringen.

– Hvis du merker at noe har endret seg, bør du oppsøke lege. Aksel gjorde det raskt. Testikkelkreft er en kreftform med meget god prognose. Det er veldig viktig å ta symptomene på alvor og oppsøke lege, sa Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.

Den norske offentligheten er takknemlig overfor Svindal for at han valgte å dele sin historie med sine landsmenn. Han tok opp et tabubelagt emne, fordi menn sjelden snakker offentlig om helsen sin, spesielt i slike intime situasjoner. – Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse. Dette er en oppfordring jeg støtter. I Norge Vi har et helsevesen som kan gi svar og god behandling. Så det er viktig å ikke vente unødvendig når du synes noe er i orden. Bli snart frisk, Aksel, og takk for åpenheten – takket Norges statsminister Jonas Gahr Stoer.

Også Aksels tidligere kolleger ble overrasket over innslaget. «Det var et sjokk for meg, som det var for alle andre. Jeg er uendelig lettet over at alt gikk så bra og at han oppdaget det tidlig. Det er en vanskelig prosess for Aksel, men han er en tøffing som går gjennom det med hevet hode – sa Aleksander Aamodt Kilde, vinner av Den Store Krystallgloben sesongen 2019/2020, i et intervju med dagbladet.no.

Aksel Lund Svindal er en av de beste norske alpinløperne gjennom tidene. Han vant to gullmedaljer ved olympiske leker og fem ganger ved verdensmesterskap. Han tok tak i krystallkulen opptil 11 ganger, inkludert to ganger for totalstillingen. Nordmannen avsluttet sin idrettskarriere i 2019.

You may also like

Leave a Comment