Home » Dessuten kan han puste. Straffen er redusert

Dessuten kan han puste. Straffen er redusert

by Gunnar Garfors

Polkomtel vil spare litt penger. Lagmannsretten reduserte en av bøtene Kontoret for konkurranse og forbrukervern ila nettoperatøren Plus med nesten 34 millioner zloty.

Avgift for videostreaming

Ved utgangen av 2019 bøtelagt Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse Polkomtel, operatøren av Plus-nettverket, på et beløp på PLN 50,6 millioner. Kontoret fant at forbrukerne ikke var i stand til å dra full nytte av tilbudene Sikkert Internett, Ubegrenset Internett og Non-stop pakke. Dette var fordi Siden 2013 har Polkomtel belastet tilleggsavgifter (PLN 0,40 per minutt) for å lytte til nettradio og se filmer og annet innhold på Internett. UOKiK forklarte at abonnenter bør ha tilgang til alle portaler som en del av pakken deres, som følger av prinsippet om åpent internett: enhver forbruker skal kunne bruke alle sine ressurser på like og ikke-diskriminerende vilkår.

Utseende: UOKiK ila Plus-nettoperatøren en stor bot. Denne gangen handlet det om avgifter for videostrømming

Polkomtel anket avgjørelsen fra Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse Konkurranse- og forbrukerverndomstolensom bekreftet straffen og dens omfang. Operatøren av plussnettet anket denne dommen til lagmannsretten.

Utseende: I tillegg tapte han i retten og må betale en bot på over 50 millioner PLN

Lagmannsretten reduserte straffen

Høyere rett opprettholdt også straffen UOKiK hadde idømt Polkomtel, men reduserte beløpet til PLN 16,8 millioner. Dette er 33,8 millioner PLN mindre enn det opprinnelige bøtebeløpet. Dommen er endeligså Polkomtel må betale.

Bildekilde: Lech Okon / Telepolis.pl

Tekstkilde: Puls Biznesu

You may also like

Leave a Comment