Home » Det amerikanske teknologiselskapet i Litauen vil vokse til 300 ansatte i år og vil doble antallet selskaper neste år

Det amerikanske teknologiselskapet i Litauen vil vokse til 300 ansatte i år og vil doble antallet selskaper neste år

by Thure Lindhardt

Den startet driften uten kontor

Selskapet ble grunnlagt i 1993 i Pennsylvania, USA, og har i dag kunder i mer enn 35 land og sysselsetter rundt 48 000 personer. Arbeidskraft.

Det globale teknologiselskapet startet sin virksomhet i Litauen i fjor, men har først offisielt åpnet sitt kontor i Šeimyniškių-gaten i dag.

Epams misjon i Litauen er å hjelpe eksisterende og fremtidige kunder med å dra nytte av digitale verktøy og bli moderne, skybaserte organisasjoner.

«Vi begynte å jobbe uten kontor og åpnet det først da vi hadde mer enn 170 ansatte. Vi jobber hybrid, den ansatte kan jobbe hjemmefra så vel som fra kontoret – der det passer for ham. Hvis han må møte kollegene, kommer han til kontoret, hvis ikke har folk jobb hjemme. Kontoret blir mer et kommunikasjonssted enn en arbeidsplass.» 15 minutter sa Linas Grinevičius, leder for bedriftskontoret i Litauen.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Grinevičius

Selskapet sysselsetter i dag 270 personer i Litauen, men eimyniškių st. Kontoret som ble åpnet i Vilnius har bare 80 arbeidsplasser – ifølge L. Grinevičius ble en slik beslutning tatt med hensyn til antall ansatte som skal være der.

Kontoret er utstyrt i henhold til de nyeste organisasjonsstandardene til selskapet, med visse arbeidsplasser som reserveres på forhånd. Selskapet hevder at en slik modell vil hjelpe moderne kontorledelse og sikre helsesikkerhetskrav.

Det er riktig at det allerede i år legges planer om å øke antallet ansatte i Vilnius til 300. «Vi planlegger å doble opp neste år,» avslørte samtalepartneren.

Et annet kontor skal åpnes i samme lokaler i 2022.

Ser etter unge og erfarne fagfolk

Under samtalen avslørte L. Grinevičius at Vilnius-kontoret sysselsetter over 10 personer av forskjellige nasjonaliteter, selv om de fleste av dem er lokale.

Det er folk som kommer selv om de ikke engang har tenkt på det. De har litauiske røtter og når de finner ut at Epam kommer til Litauen kommer de tilbake hit.

Ifølge ham hjelper ankomsten av globale spillere som Epam i Litauen til å bringe talent tilbake.

«Det er folk som kommer selv om de aldri har tenkt på det. De har litauiske røtter og når de finner ut at Epam kommer til Litauen kommer de tilbake hit. Det er spesielt gledelig at vi bringer folk tilbake til Litauen og fremmer lovlig immigrasjon, sa lederen for Epams kontor i Litauen.

Irmantas Gelūnas / 15 min foto /

Irmantas Gelūnas / 15 min foto / «EPAM» kontor åpner i Litauen

Han sa at 4 tusen. Selskapet, som betaler en gjennomsnittlig lønn før skatt, investerer i opplæring, driver Epam-skolen i samarbeid med lokale universiteter.

«Vi tilbyr også våre ansatte muligheten til å jobbe med svært store globale selskaper. Det er ikke det at de sitter på ett sted. «Han jobber med ett selskap i dag og et annet i morgen,» sa han.

Epam jobber med mer enn 100 selskaper på USAs 500 største bedriftsliste. Ifølge L. Grinevičius er arbeidstiden i selskapet tilpasset kundene – når en person jobber med en kunde som er i USA eller Asia, tilpasser de seg tiden der for å kunne kommunisere komfortabelt.

På spørsmål om hvilke fagarbeidere bedriften ser etter, røper han at det er et stort mangfold – både erfarne og unge fagfolk ansettes.

«Det er noen som nettopp har tatt eksamen fra universiteter og andre som vil gå av med pensjon om noen år,» sa han.

You may also like

Leave a Comment