Home » Det «best bevarte forhistoriske» paret ski funnet i Norge. Sport

Det «best bevarte forhistoriske» paret ski funnet i Norge. Sport

by Thure Lindhardt

Dette er paret ski» det best bevarte fra forhistorisk tid «, spent, på din side, forsker ved Innlandet fylkes brearkeologiske program, Norge, døpt» Isens hemmeligheter »(Isens hemmeligheter).

For å avdekke den andre delen av denne skatten, som var bevart i isen, måtte arkeologene være tålmodige.

I 2014 fant de en 1300 år gammel første ski fra før vikingene i Digervarden-isen. Først nylig klarte de å få den andre skien ut av isen.

LES OGSÅ. Mammuten, en nomad med et større territorium enn forventet

«Det er en utrolig oppdagelse»

Forskere hadde kommet over en ski syv år tidligere. komplett, inkludert bindinger – en av få forhistoriske ski i denne tilstanden ».

Arkeologene bestemte seg for å se innlandsisen smelte, kanskje for å finne det andre paret. « Endelig skjedde det! Denne nye skien er enda bedre bevart enn den første! Det er et utrolig funn. » For syv år siden var den fem meter unna den første skien som ble oppdaget.

SE OGSÅ. «I historien har vi postulert at kvinner ikke gjorde noe»: Intervju med Titiou Lecoq

En storm kommer

Selskapet var ikke uten risiko, for etter stedet slo det til en storm som førte til snøfall.

Arkeologene som hadde satt ut på leting etter egnet materiale for å trekke det ut, måtte vente på godt vær i håp om at snøen ikke hadde begravd skien utenfor deres rekkevidde. Heldigvis nei: de fikk fjernet skien med en isøks, deretter med lunkent vann for å smelte isen.

Hva skjedde ?

Den nye skien er 187 centimeter lang og 17 centimeter bred. Den er litt bredere og lengre enn den første skien som ble funnet. Den bedre bevaringen av den andre skien kan forklare denne størrelsesforskjellen, sier forskerne.

Hvis de ikke er like, legg til at det er normalt: » Skiene er håndlagde, ikke masseproduserte. De har hver for seg en lang historie med slitasje og reparasjon før en skiløper fra jernalderen brukte dem sammen og fant veien inn i isen for 1300 år siden. »

Hvordan kom du deg dit? Riving eller ulykke? Hvem var eieren? Og hvis han døde på stedet, » Er skiløperen fortsatt på isen? »

You may also like

Leave a Comment