Home » Det ble oppfordret til våpenhvile i Russland. Det er en reaksjon fra Ukraina [RELACJA NA ŻYWO]

Det ble oppfordret til våpenhvile i Russland. Det er en reaksjon fra Ukraina [RELACJA NA ŻYWO]

by Gabriel Scott

Frankrikes president Emmanuel Macron har annonsert planer om å sende lette stridsvogner til Ukraina, noe den ukrainske presidenten ser på som et viktig signal til andre vestlige land. Det betyr at presset på kansler Scholz om å sende stridsvogner øker, kommenterer portalen til dagsavisen «Tagesschau» torsdag.

«Tysklands viktigste partner i EU ønsker å utstyre Ukraina med lette kampvogner, noe som også bør gi nye argumenter for våpendebatten i Tyskland», understreker «Tagesschau».

Flere tyske politikere kommenterte den franske presidentens avgjørelse på sosiale medier. «Macron overtar politisk ledelse», tvitret EUs parlamentariske gruppeleder Johann Wadephul. Etter hans mening tapte kansler Scholz argumenter mot leveringen av Marder-infanteriet.

«Det er bra at Emmanuel Macron leverer stridsvogner til Ukraina. Det er ille at kansleren fortsatt blokkerer det,» sa CSU-parlamentsmedlem Thomas Silberhorn.

Politikere i regjeringskoalisjonen øker også presset på Scholz. «Andre partnerland er foran oss nok en gang. Nå kan vi endelig handle i interessene til fransk-tysk vennskap, kan vi ikke, kansler?» Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), formann i FDPs forsvars- og politikkutvalg, tvitret.

Som «Tagesschau» husker, har Scholz blokkert leveranser av vestlige stridsvogner og pansrede personellskip til Ukraina i flere måneder, og hevdet at Tyskland «ikke ønsker å handle alene i denne saken».

You may also like

Leave a Comment