Home » Det eneste opptaksstedet i gatene i Vilnius: Internasjonale filmteam fra Sverige, Norge, Storbritannia og Tyskland jobber – MadeinVilnius.lt

Det eneste opptaksstedet i gatene i Vilnius: Internasjonale filmteam fra Sverige, Norge, Storbritannia og Tyskland jobber – MadeinVilnius.lt

by Connie Nielsen

Denne måneden blir Vilnius til tre forskjellige verdener – 1500-tallet. England, det tjuende århundre. Sverige og det dystopiske Norge. Filmskapere fra Sverige, Norge og Storbritannia jobber i byen mens forberedelsene pågår for opptak i april, hvor tyske filmskapere har funnet lokasjoner i Vilnius for en film om fremtidens Europa.

Filmproduksjonsselskapet Dansu, i samarbeid med det svenske selskapet SF Studios, forbereder intensivt innspillingen av serien med tittelen EVIL i Litauen. Innspillingen starter 28. mars i år.

Ulike steder i Vilnius ble valgt til å filme den seksdelte serien. Hovedhandlingen til filmen finner sted i Verkiai Palace, Trakai Vokė, Washington Square, Kaštonų Street og Kūdra Park. Spesielt for denne serien har filmteamet satt sammen en utmerket samling av biler fra 1959. Kostymeavdelingen designer og syr autentiske privatskoleuniformer for gutter i samarbeid med svenske kolleger.

Regissøren av serien, Erik Leijonborg, jobber i Vilnius for første gang. Han kjenner Vilnius og filmstedene der og er alltid overrasket over teamets profesjonalitet og gjestfriheten i byen.

– Jeg er glad for at Erik (Anm. direktør) kommer tilbake til oss for fjerde gang. Selvfølgelig er det annerledes denne gangen, for ikke bare snakker vi mye om selve serien, men også om krigen som startet i Ukraina og dens trusler. Jeg får selvfølgelig mange forskjellige spørsmål. Det er frykt, men vi diskuterer dem alle sammen. Vi er i ferd med å bli en informasjonsressurs for utenlandske utviklere. Vi understreker ikke bare viktigheten av samarbeid i filming, men også det faktum at selskapet vårt planlegger å bruke deler av inntektene fra denne serien til å hjelpe Ukraina og dets folk. Derfor finner de svenske kollegene ikke bare vakre lokasjoner og et dedikert team, men hjelper også til,” kommenterer produsent Gabija Siurbytė.

Handlingen i den nye TV-serien EVIL finner sted på en privat internatskole på slutten av 1960-tallet. Hovedpersonen i filmen er 14 år gamle Eric Ponti. Han blir ofte slått av en sadistisk stefar, og moren hans griper sjelden inn i volden. Etter en særdeles brutal kamp blir Eric utvist fra skolen han gikk på. For å gi sønnen en ny start sender moren Eric til en dyr internatskole. Da han ankom internatet og innser at dette er hans siste sjanse til en utdannelse, prøver Eric å passe inn, men elevrådet på den prestisjetunge skolen har sadistisk makt og straffer de fysisk og psykisk ulydige. Skolens ansatte bestemmer seg for å la elevene ta kontroll over hverandres oppførsel. Eric blir målet for hensynsløs mobbing. Serien er basert på den anerkjente romanen Evil.

Norske filmskapere fortsetter opptakene i mars. TV-serien «Festningen» forteller om det dystopiske livet i Norge. Viktige scener i serien vil bli filmet på Balžio Street, valgt for sin pittoreske, furutrukne gate. Jaktscener vil bli skutt under filming, så trafikken på denne veien vil være begrenset i en kort periode. Filming i Litauen er organisert av filmproduksjonsselskapet Artbox.

Britiske filmskapere oppdaget steder i Vilnius for en gjenopprettende dokumentar om 1500-tallet. Dronning Anne Boleyn av England. Filmingen vil finne sted i Palace of Rulers og Trakai Castle. Filmen skal lages for Netflix-plattformen, filming i Litauen vil bli organisert av filmproduksjonsselskapet Virtus Mediae.

Vilnius Film Bureau gir informasjon om filming i hovedstaden og kortsiktige trafikkrestriksjoner:

  1. 22. mars kl. 21.00-12.00 Filming vil finne sted i hoveddelen av Balžio Street, trafikk og fotgjengertrafikk vil være begrenset i en kort periode (opptil 7 minutter).
  2. Fra 22. mars. 17.00 til 26. mars. 21.00 Skytingen finner sted i bygningen Vaidilutės str. 79, 30 parkeringsplasser er reservert for filming i nærheten av nevnte bygg.
  3. 26. mars 19:00 – 22:00 under filming på Labdarių-gaten, er kjøretøy- og fotgjengertrafikk forbudt i kort tid (opptil 5 minutter); 08.00 – 22.00 15 parkeringsplasser er reservert i gaten Totorių.
  4. 26. mars kl. 14-18 Skytingen vil finne sted i nærheten av Saulėtekio al-bygningen. 3, under filming, vil kjøretøy- og fotgjengertrafikk være begrenset i kort tid (opptil 5 år) på den delen av Nemenčinė-motorveien foran nevnte bygning.
  5. Fra 27. mars. 20.00 til 28. mars. 15:00. ved siden av Konstitucijos ave-bygningen. 23 parkeringsplasser er reservert for 23 personer.
  6. 28. mars 12-22.00 I Crossroads Passage og Jonas Basanavičius Square blir det filming, trafikk i Crossroads Passage er forbudt og fotgjengertrafikken er begrenset i kort tid (opptil 3 minutter).
  7. 28. mars 12-16. Kjøretøytrafikken vil være begrenset i en kort periode (opptil 3 minutter) i delen av gaten Aušros Vartų nær bygningen Aušros Vartų-gaten. 17.00 og 12.00 til 22.00. Gangtrafikken vil være begrenset i en kort periode (inntil 3 minutter). Fra 27. mars. 20.00 til 28. mars. 23.00 23 parkeringsplasser i Arklių-gaten er reservert for skyting 28. mars. 6:00-22:00 Det er 10 reserverte plasser på High Street.
  8. 28-30 Mars Innspillingen starter 27. mars på Palace of the Sovereigns. 15:00. til 30. mars. Kl. 23.00 vil det bli bygget et teknisk kjøretøy for filming i restriksjonsområdet ved siden av bygget.
  9. Fra 30. mars. 17.00 til 12.04. 23.00 En parkeringsplass i nærheten av bygningen i gaten Žaliųjų Ežerų er reservert for filming. 37, slik at minst 10 parkeringsplasser er ledige for parkbesøkende i helgene.

Kommunen beklager til innbyggere og gjester i byen for eventuelle ulemper, vennligst kjør forsiktig. Takk for at du forstår.

You may also like

Leave a Comment