by Erlend Loe

Getty Images / Tom Pennington / På bildet: Maryna Gąsienica-Daniel

hk

Maryna Gąsienica-Daniel vil ikke huske prestasjonen sin i supergiganten i alpin-VM i Kvitfjell særlig godt. Hun tok en løsrevet stilling.

Super-G er ikke Maryna Gąsienica-Daniels styrke, og det fikk vi vite på fredagens verdenscupkonkurranse i Kvitfjell, Norge. Totalt 42 deltakere gjennomførte turen, den polske representanten tok 36. plass i denne gruppen.

Cornelia Hütter, som nylig tok bronsemedalje i alpint verdensmesterskap, sikret seg triumfen. Denne gangen var hun uten sidestykke, og krysset målstreken på tiden 1:26.83. Gąsienica-Daniel tapte nesten tre sekunder til vinneren.

Kampen om seieren var veldig hard. Elena Curtoni, som ble nummer to på fredag, hadde en tid bare hundredels sekund saktere. Lara Gut-Behrami var på det nederste trinnet på pallen (0,12 bak Hütter).

Rett bak pallen sto lederen av verdenscupstillingen – Mikaela Shiffrin. Hun tapte mot østerrikeren med 0,16 sekunder.