Home » Det er en avgjørelse fra Vladimir Putin. Den russiske diktatoren reagerer på ødeleggelsen av Krim-broen [RELACJA NA ŻYWO]

Det er en avgjørelse fra Vladimir Putin. Den russiske diktatoren reagerer på ødeleggelsen av Krim-broen [RELACJA NA ŻYWO]

by Catherine Monroe

Under torsdagens toppmøte for European Political Community i Praha foreslo Ukraina å endre navnet på dette formatet til European Peace Community, sa Ihor Zhovkva, rådgiver for Ukrainas president i internasjonale anliggender, i et intervju for den europeiske portalen Pravda.

– Vi foreslår navnet på det europeiske fredsfellesskapet. Ordet «fred» i dette konseptet er ikke bare fred i seg selv, men refererer til alle områder: økonomi, økonomisk sikkerhet og militær sikkerhet, sa Volodymyr Zelenskyys rådgiver.

Zhovkva påpekte at dette er forståelsen av formatet til det europeiske møtet foreslått av president Zelenskyy under sin netttale til Det europeiske politiske fellesskapet. – Hvis dette europeiske fredsfellesskapet blir enige som et resultat, vil et slikt format være fornuftig – la han til.

Det europeiske politiske fellesskapet er ideen til Frankrikes president Emmanuel Macron. Etableringen av dette organet ble godkjent av EU-ledere på toppmøtet i Det europeiske råd i juni. Den nye strukturen har som mål å gi en plattform for politisk koordinering for EU og resten av det europeiske kontinentet.

I tillegg til de 27 EU-landene ble Albania, Armenia, Aserbajdsjan, Bosnia-Hercegovina, Georgia, Island, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Montenegro, Nord-Makedonia, Norge, Serbia, Sveits og Tyrkia invitert til å delta i den første sesjonen av EUs europeiske politiske fellesskap, Ukraina og Storbritannia. Russland og Hviterussland mottok ingen invitasjoner.

You may also like

Leave a Comment