Home » det er forbudt å tisse i retning Russland, med trussel om en høy bot

det er forbudt å tisse i retning Russland, med trussel om en høy bot

by Thure Lindhardt

Et nytt skilt satt opp av fremmede nær den norsk-russiske grensen Minner turister med presserende forespørsler eller opprørende mennesker om at det er forbudt å tisse i retning Russland – med trussel om en høy bot.

Det håndlagde skiltet, skrevet på engelsk og plantet på bredden av en elv som skiller Norge fra Russland, sier » ikke tisser mot Russland Og står rett ved et offisielt skilt som indikerer at stedet overvåkes av norske grensevakter.

« Skiltet kunne vært satt opp der av velmenende mennesker for å advare forbipasserende om krenkende oppførsel – Det sa den norske grenseinspektøren Jens-Arne Høilund og bekreftet opplysningene på nettsiden Barents-voktere som la ut et bilde. Lovbrytere skal ilegges en bot på 3000 kroner (290 euro).

Stedet populært blant turister ligger på en av bredden av Jakobselva, hvorfra du kan se den russiske siden godt noen meter unna. » Å urinere i naturen er ikke nødvendigvis støtende, men det avhenger av ditt synspunkt. Der faller det inn under loven som forbyr krenkende oppførsel ved grensen. «Forklarte Høilund. Spesielt fastsetter en norsk lov at det er forbudt » Krenkende oppførsel ved grensen mot den berørte nabostaten eller dens myndigheter ».

Respekter naboforhold

Ifølge Høilund, hvis oppgave det er å sikre etterlevelse av naboavtalene mellom Norge og Russland, har russiske myndigheter aldri klaget på fakta som skiltet advarer om.

Barents Observer minner imidlertid om at fire personer for noen år siden ble pågrepet av norske grensevakter etter å ha kastet stein i Russland og at en kvinne som ble fanget på kamera i fjor vinter ble ilagt en bot på 8.000 kroner dømt for å ha ledet venstre hånd over grensen. » Vi kan vurdere at det er alvorlig, men vi bruker grenseforskrifter uten å svekkes. «Tror Høilund.

Norge holder NATOs nordgrense mot Russland på 197,7 kilometer i Arktis. Forholdet mellom de to landene har alltid vært godt, men de har vært anspente siden den russiske invasjonen av den ukrainske halvøya Krim i 2014.

You may also like

Leave a Comment