Home » Det er rapportert om feil på Sør-Koreas første romfartøy

Det er rapportert om feil på Sør-Koreas første romfartøy

by Thure Lindhardt

Denne fiaskoen kan bli en hindring for Seouls innsats for å bidra til avansert romteknologi i utviklingsland.

Korea Space Launch Vehicle II, uoffisielt kjent som Nuri, tok av fra Gohing Space Center på sørkysten.

Alle tre stadier av raketten ble avfyrt; Den har steget til en høyde på 700 km og har også vellykket redusert 1,5 tonn nyttelast, sa president Moon Jae-in etter oppskytingen.

«Men å starte en satellittsimulering er fortsatt et uoppfylt oppdrag,» sa han.

«Selv om ikke alle oppgavene ble fullført perfekt, oppnådde vi svært gode resultater ved vår første start», understreket statsoverhodet.

Neste øving blir i mai, sa Moon Jae-in.

«De ledende landene innen romteknologi vil lede fremtiden. Og det er ikke for sent for oss ennå, understreket presidenten.

Tidligere brøt det ut muntre slagord og applaus i flykontrollsentralen – rakettflyvningen ser ut til å gå etter planen.

Sør-Korea reiste seg fra krigens aske til å bli den tolvte største økonomien i verden, et teknisk avansert land med Samsung Electronics, verdens største produsent av smarttelefoner og minnebrikker.

Landets prestasjoner innen romteknologi har imidlertid ikke vært imponerende.

Noen andre asiatiske land – Kina, Japan og India – har velutviklede romprogram. I tillegg er Nord-Korea, som har atomvåpen, det nyeste landet som skyter opp romsatellitter.

Ballistiske missil- og bæreraketter-teknologier er like. I 2012 lanserte Pyongyang en satellitt på 300 kg i bane, men vestlige land ser på prestasjonen som en skjult ballistisk missiltest.

Så langt har bare seks land lykkes med å sette mer enn et tonn last i bane med rakettene sine. Nord-Korea er ikke i disse kretsene.

Tre-lags nuri har vært under utvikling i et tiår. Rundt 2 billioner dollar er allerede brukt på dette prosjektet. vunnet (€ 1,46 milliarder). Denne 47,2 m høye raketten veier 200 tonn og har totalt seks flytende drivstoffmotorer.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment