Home » Det finske hockeylandslaget vinner Norge overbevisende. Beste episoder/artikler

Det finske hockeylandslaget vinner Norge overbevisende. Beste episoder/artikler

by Thure Lindhardt

Resultatet av kampen var allerede avslørt – i det andre minuttet utnyttet Matiss Olimbs motstanderens feil og sendte pucken i mål til 1-0 i favør Norge.

De lyseste episodene i spillet

Norge tar uventet ledelsen

Finlands svar lot ikke vente på seg – Atte Ohtama utlignet 1-1 i det 15. minutt. Med dette resultatet tok lagene pause selv etter den første tredjedelen.

Finnene utligner resultatet

Den andre tredjedelen begynte også med scoring, denne gangen skilte Anton Lundel seg ut i det andre minuttet, sendte pucken pent og presist opp i øvre høyre hjørne og nådde 2-1 i favør Finland.

Lundel setter Finland i ledelsen

Finnene fortsatte offensiven og midt i andre periode var resultatet allerede 3-1 til Finland. Denne gangen tok Kim Nousiainen seg av det. I denne tredje lot det finske hockeylandslaget ikke en gang motstanderne ta igjen.

Nousiainen scorer 3-1 for Finland

Betydelig nok begynte også tredje periode med scoring, igjen i det andre minuttet. Denne gangen klarte nordmennene å minske målgapet, nemlig Tobias Lindtrom.

Norge reduserte målgapet

Nordmennene kunne ikke glede seg lenge da Jere Innala scoret to mål igjen i det åttende minuttet av tredje periode.

Finland øker ledelsen

Mindre enn sju minutter før kampslutt ga Hannes Bjorninen nordmennene nok en ubehagelig overraskelse og satte inn 5:2.

Finland spiller allerede det femte målet

Begge nordiske lag spilte gruppens to første kamper med samme suksess, og vant og tapte samtidig. De nåværende verdensmesterne, finnene, beseiret det amerikanske landslaget (2: 1), men tapte etter kastene etter kampen mot Kasakhstan (1: 2). Norge har derimot tap for Tyskland (1:5) og seier over Italia (5:1).

KONTEKST:

Verdensmesterskapet i Riga varer fra 21. mai til 6. juni.

Latvia, Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Italia og Kasakhstan spiller i undergruppe B «Arena Riga». Undergruppe A inkluderer laget av den russiske olympiske komité, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Danmark, Hviterussland og Storbritannia. Frem til 1. juni spiller gruppene en round-robin-turnering der de fire lagene som går videre til kvartfinalen bestemmes.