Home » Det gir en forsmak på hva som venter oss. Den polske økonomien begynte å avta

Det gir en forsmak på hva som venter oss. Den polske økonomien begynte å avta

by Gunnar Garfors

«Etter å ha eliminert påvirkningen av sesongmessige faktorer, i april i år. Den solgte produksjonen til industrien var 15,6 prosent. høyere enn samme måned i fjor og med 0,4 prosent. Nedre sammenlignet med mars i år» – leser vi i pressemeldingen.

Markedskonsensus er en 16,1 % årlig økning i industriproduksjonen.

«I de fleste store industrikonsernene økte produksjonen fra år til år i april i år. Produksjonen av energivarer økte mest – med 27,3 %. Produksjonen av forbruksvarer økte i mindre grad – med 14,8 %. Investeringer – med 12,9 prosent og innsatsvarer – med 9,8 prosent. Imidlertid falt produksjonen av varige forbruksvarer – med 1,2 prosent.» – overbeviser Statistisk sentralbyrå.

Produksjon i Polen i april 2022 – CIS-data

Før dataene ble offentliggjort skrev økonomer ved ING Bank Polski at de forventer at produksjonen vil øke 15,5 prosent ååå kl Markedskonsensus på 16,3 prosent. ååååå

Anslagene deres var dårligere enn konsensus, men det faktiske tallet var enda lavere. «Hoppene de siste månedene ser fortsatt ut som de var. Bakken stiger imidlertid ikke lenger. Vi senker farten, vi senker farten! I motsetning til tilsynelatende er dette gode nyheter under dagens forhold«- på sin side skriver mBank-økonomer om dataene fra Statistisk sentralbyrå.

I følge kollegene deres fra Bank Pekao er det mest interessante med CIS-lesingen hva som skjedde med kraftproduksjonen: «Den har på mystisk vis avtatt kraftig ettersom den har akselerert de siste månedene.»

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment