Home » Det internasjonale orienteringsforbundet stanser sporten på ubestemt tid i Russland

Det internasjonale orienteringsforbundet stanser sporten på ubestemt tid i Russland

by Erlend Loe

«Russiske orienteringsløpere vil ikke kunne delta i alle IOF-konkurranser og disipliner. Idrettsutøvere fra det landet har heller ikke lov til å konkurrere som nøytrale idrettsutøvere. Denne avgjørelsen trer i kraft umiddelbart og trer i kraft ved neste internasjonale konkurranse i 2022. ved VM for voksne, ungdoms- og ungdoms-EM i Finland fra 14. til 20. mars. Alle rettigheter til å holde IOF-konkurranser og andre arrangementer i Russland er tilbakekalt på ubestemt tid. Russlands representanter utnevnt til IOF-kommisjoner og offisielle organer vil bli tilbakekalt så lenge disse sanksjonene varer, heter det i den offisielle IOF-rapporten.

Avgjørelsen ble tatt i samsvar med IOFs vedtekter og etiske retningslinjer. Ved denne beslutningen tok IOF-rådet hensyn til anbefalingene fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) av 25. februar og ankene fra de nasjonale orienteringsforbundene.

«Søndag skrev de baltiske og nordiske landene – Litauen, Latvia, Estland, Danmark, Norge, Finland og Sverige – et felles brev til IOF for å fjerne Russland og Hviterussland fra IOF på ubestemt tid. Vi har også bedt om at ingen idrettsutøvere fra Russland og Hviterussland skal få delta i IOF på ubestemt tid, selv med et nøytralt flagg. IOF reagerte umiddelbart på situasjonen og tok de nødvendige avgjørelsene. IOF har sammen med de nasjonale forbundene uttrykt sin solidaritet med de ukrainske orienteringsløperne og alle ukrainere, sier Donatas Kazlauskas, president i det litauiske orienteringsforbundet.

IOF-rådet har også til hensikt å vurdere suspensjonen av det hviterussiske orienteringsforbundet i nær fremtid.

You may also like

Leave a Comment