Home » Det kan ende ille: Hvordan ikke starte en hotellvirksomhet i Riga

Det kan ende ille: Hvordan ikke starte en hotellvirksomhet i Riga

by Thure Lindhardt

Det virker som om mange synes det er lett å jobbe i hotellbransjen: alt de trenger å gjøre er å investere penger, innrede rom, finne ansatte, registrere et hotell hos Booking og telle inntektene deres. Imidlertid er det mange måter å mislykkes i denne bransjen. Julia Zagunov, som har jobbet på Sherlock Art Hotel samt femstjerners Dome Hotel & SPA og Grand Palace Hotel i mer enn 15 år, forteller om hva som kan gå galt og hvorfor hotellvirksomheten går ut av kontroll.

Vi fortsetter «Business Learning»-serien med artikler der erfarne gründere rapporterer om sine feil og observasjoner i bransjen. For flere artikler her.

«Et lite hotell har vanligvis 10 til 15 rom og er et godt alternativ for å starte en familiebedrift. Inntekter er neppe assosiert med kjente kokker eller hotellsjefer da det er veldig dyrt, men med smart ledelse kan en slik forretningsmodell «Det kan være så mange feil at selv de mest åndelige og koselige hotellene (store hotellkomplekser er ofte fraværende), som eieren har innredet med kjærlighet, kan ikke stå imot konkurransen, sier Julia. Her er nyansene du bør vurdere hvis du ønsker å jobbe i gjestfrihetsbransjen.

Jeg er sjefen, jeg vet alt!

«Jeg er overbevist om at et hotells konkurs er et resultat av dårlig ledelse. Fisken blåser alltid! Selvfølgelig kan det være flere alternativer som virkelig har skylden. Mesteparten av tiden er det hotelleieren som ikke forstår prinsippene for hotelldrift og bestemmer, «Men synderen er hotellsjefen. Uansett, ledelsen har skylden – kanskje har det vært for lite oppmerksomhet til markedsføring, kanskje ressurser. har blitt ineffektivt fordelt, kanskje det har vært omsorgen feilorganisert, men kanskje upassende personer ble ansatt, sier Julia.

You may also like

Leave a Comment