Home » Det kan ikke Kamil Stoch godta. forklarer Thomas Thurnbichler

Det kan ikke Kamil Stoch godta. forklarer Thomas Thurnbichler

by Erlend Loe

Etter slutten av hopp-VM-sesongen kunne ikke Kamil Stoch akseptere at han til tross for hardt arbeid aldri kom seg opp på pallen. – Han var veldig uheldig med vindforholdene. Noen ganger prøvde han et godt krafthopp, og selvfølgelig med hopp må de ut automatisk. Det gode er at både vi og han ser potensialet for enda bedre starter i ham – forsikrer Thomas Thurnbichler, treneren til hopperne våre, i et intervju for Polsatsport.pl.

Michał Białoński, Polsat Sport: Gratulerer med en vellykket debutsesong som trener for det polske landslaget, som har steget fra sjetteplass for ett år siden til fjerdeplass i Nations Cup og har mer enn doblet antall poeng. Selvfølgelig ville du vært mer fornøyd med en pallplassering, men slovenerne og nordmennene gikk forbi oss i andre halvdel av sesongen. Hva er din generelle vurdering av sesongen som ble avsluttet i Planica?

Thomas Thurnbichler, trener for de polske skihopperne: Jeg er veldig fornøyd med hvordan denne sesongen har gått for oss. I sesongens viktigste konkurranser viste vi meget solide hopp med hele laget. Jeg mener Four Hills-turneringen, verdensmesterskapet, hvor vi tok to medaljer, og senere endte vi på pallen to ganger i lag-VM. Generelt utviklet vi hoppene våre.

Våre mer erfarne spillere fikk fornyet energi, også de av den nye generasjonen hadde den beste sesongen i karrieren. Ikke bare Paweł Wąsek, men også Olek Zniszczoł, som gjorde imponerende hopp, spesielt fra midten av sesongen. Paweł og Olek er en stadig viktigere kraft i teamet vårt.

La oss ikke glemme Janek Habdas, som tok medalje i junior-VM og også scoret to mål i verdenscupkonkurransene. Han debuterte også under verdensmesterskapet i fly. Erfaringen han får på denne måten er et godt utgangspunkt for ham for de neste sesongene, han har et grunnlag han kan utvikle seg videre på.

Jeg er selvfølgelig ikke den mest fornøyde med måten sesongen har gått på. Vi fikk tross alt en imponerende start og holdt tappert ut til Four Hills-turneringen. Senere fikk vi noen problemer, også private, som selvfølgelig måtte påvirke vår fysiske tilstand. Så jeg har mye erfaring etter mitt første år som hovedtrener. Jeg vil selvfølgelig ikke gå glipp av det i planene mine før neste sesong.

Men totalt sett er jeg veldig fornøyd med de siste 12 månedene og ser ting vi må forbedre.

Hvilke planer har du for å forberede den nye sesongen? Nå har hopperne fått en hvilepause etter historiens lengste sesong.

Forberedelsene til den nye sesongen har allerede begynt for meg og mine ansatte. Vi er på PZN-kontoret, analyserer alt og planlegger forberedelsene. Vi starter selvfølgelig med utvikling av en base, solid fundament i fysisk forberedelse og vil ta oss av det tidlig på våren. Jeg kan ikke si nøyaktig hva vi gjør akkurat nå, men vårt hovedfokus vil være å forbedre overgangen til flyfasen, de første meterne etter take-off fra start. Det er her jeg ser det største potensialet. Slovenerne Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft er spesielt sterke i denne delen av hoppet. Jeg har observert dem veldig nøye de siste ukene, og jeg er allerede veldig motivert til å takle dem.

You may also like

Leave a Comment