Home » Det latviske hockeylandslaget slår Norge i sin første treningskamp

Det latviske hockeylandslaget slår Norge i sin første treningskamp

by Thure Lindhardt

Det latviske ishockeylaget for menn, som forbereder seg til kvalifiseringsturneringen til OL 2022 i Beijing, beseiret Norge 4-2 fredag ​​i Riga.

Zemgus Girgensons scoret to mål for Latvia, Ronalds Ķēniņš og Miks Indrašis scoret etter hverandre, mens Eiriks Salsten to ganger skilte seg ut for gjestene.

Girgenson spilte begge ishockeylagene for begge lag, vant pucken i sitt område, gled ut av det norske området etter høyrekastet og sendte pucken 1-0 i lengste hjørne på isen. Rūdolfs Balcers dekket keeperen til gjestene.

Det var noen farlige øyeblikk i scoringen, men Ivars Punnenovs var perfekt i mål.

Matss Cukarello reagerte på utbruddet av Rihards Maronis mot bortekeeperen og skuddet, som ble blokkert av keeperen med et skudd.

Resultatet ble doblet av duoen Balcers / King. Først slo Balcers fra mål foran mål, der forsvarsspilleren ikke ville la kongen gjøre det han ville, men pucken gled mellom beina på keeperen inn i mål – 2-0. Kort tid etter brakte Ķēniņš Balceru med en god pasning mot den norske keeperen midt på banen, som ikke klarte å slå keeperen på grunn av forsvarsspilleren.

I begynnelsen av tredje kvartal utlignet nordmennene på 106 sekunder. Eirik Salsten markerte seg begge gangene. I den første traff pucken Oskars Cibuļskis etter skuddet hans fra høyre, endret retning og gikk i mål. Også for andre gang etter kastet fra midten av det latviske landslaget traff de et hinder foran mål, men kom til mål – 2:2.

Latverne tok igjen ledelsen i det syvende minuttet. Renārs Krastenbergs så Denis Smirnovs i det høyre hjørnet av bortefeltet, som headet til Indrašim i retning mål, som måtte slå et tomt mål – 3-2.

Girgenson traff den tomme porten også. En kjapp kontring av gjestens keeper førte til forsvaret.

I begynnelsen av juni endte Latvia på 11. plass og Norge på 13. plass under verdensmesterskapet i Riga. Nordmennene vant gruppen med 4-3-seier etter kampen.

I sine siste 33 kamper hadde Latvia feiret 18 seire foran fredagens kamp.

Selv om nordmenn ennå ikke trenger å delta i Beijing-OL, er planen for fremtidige arrangementer for sesongen 2021/2022 på Norges Hockeyforbunds (NI) nettsider som følger: to testkamper med Latvia, OL-kvalifiseringen i Oslo, OL i Beijing i februar og VM i Tammerfors om våren.

21. august blir det audition med det norske landslaget i «Arena Riga».

Gruppe E-spillene i kvalifiseringsturneringen vil finne sted fra 26. til 29. august i «Arena Riga». Landslagene til Latvia, Frankrike, Italia og Ungarn kjemper om den eneste billetten til Beijing.

Det latviske laget starter turneringen 26. august klokken 19.30 med en kamp mot Italia. Et døgn senere er det planlagt en kamp mot Ungarn for latviske ishockeyspillere klokken 20.00, men 29. august avslutter Latvia turneringen med en duell mot Frankrike som starter klokken 17.00.

Dette er den første turneringen for det latviske hockeylandslaget under ledelse av den nye treneren Harijs Vītoliņš.

Samtidig med OL-kvalifiseringsturneringen i Riga deler åtte andre landslag ut to billetter til de olympiske leker i Beijing. I gruppe D møtes slovaker, hviterussere, østerrikere og polakker i Bratislava. I Oslo vil foruten nordmenn, også dansker, sørkoreanere og slovenere delta. Bare gruppevinnere vinner starten av de olympiske leker.

Det latviske landslaget hadde konkurrert i fire vinter-OL på rad – Salt Lake City i 2002, Torino 2006, Vancouver 2010 og Sotsji 2014, men ingen billett ble vunnet til OL i Pyongyang 2018.

Canada, Russland, Finland, Sverige, Tsjekkia, USA, Tyskland, Sveits og Kina har allerede deltatt i turneringen i Beijing.

You may also like

Leave a Comment