Home » Det latviske rullestollaget taper mot Norge i en paralympisk turnering

Det latviske rullestollaget taper mot Norge i en paralympisk turnering

by Connie Nielsen

Det latviske landslaget anerkjente det norske lagets overlegenhet i en intens kamp med 6:8.

Latviske rullestolbrukere fikk to poeng i den første enden, som ble spilt av motstanderne i den tredje enden. I de to neste avslutningene la latvierne til tre poeng til, men så rykket nordmennene nærmere midten med tre steiner 5:5.

I den syvende slutten la Latvia til enda et poeng og fornyet ledelsen, noe som betyr at nordmennene hadde rettighetene til den siste steinen i den siste slutten. Før kampens siste innkast var det latviske landslaget nærmere sentrum, men nordmennene brøt det og scoret umiddelbart de poengene og vant.

Lederne etter tirsdagens kamper er Sverige med fem seire på seks kamper, etterfulgt av Kina og Slovakia med fire seire. Canada og Latvia ble nummer fire med fire seire på syv dobler, Storbritannia og Norge på sjetteplass med tre seire på seks kamper, Estland, Sør-Korea og USA på åttende plass med 2-4-rekord, og Sveits med 11 seire seks kamper .

I dagens åpningskamp beseiret Latvia Sveits 9-7 for å slutte seg til Canada på toppen av turneringstabellen med fire seire på seks kamper. Etter kamp to tilsvarer fire seire på syv kamper tredjeplassen.

Latviske rullestolbrukere slo Sør-Korea 8-4 på lørdag, 3-10 på søndag og beseiret Slovakia 8-4, men slapp inn Estland 5-6 og Sverige 9-7.

I VM i Beijing i oktober i fjor vant Latvia Norge 6-3 og Sveits tapte 5-7. Norge ble nummer sju, Latvia på åttende og Sveits på 12. plass i 12-lagskonkurransen.

Latvia møter USA onsdag og Storbritannia og Kina torsdag.

Lag fra 11 land gjenstår etter at russiske idrettsutøvere ble suspendert fra rullestolkonkurranser. De fire beste lagene går videre til semifinalen, med vinnere som kjemper om gull og tapere som kjemper om bronse.

Mesterne kåres 12. mars.

I 2018 gikk Kina seirende ut. Norge ble nummer to og Canada på tredjeplass.

Samlet sett vil vinnerne av gullmedaljene i seks skiskytingsgrener bli kåret tirsdag i Beijing.

De paralympiske vinterlekene i Beijing varer til 13. mars.

Polina Rožkova, Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Aleksandrs Dimbovskis og Sergejs Djačenko, samt Arnis Veidemanis, hovedtrener for det latviske sykkellaget, Rihards Jeske, lagets andre trener, og Signe Rinkule, fysioterapeut, har hoppet inn i latvisk. team.

Andre leser

En kvart million latviere er i en informasjonsblokade om krigen i Ukraina. Hva skriver (ikke) de russiske avisene i Riga om krigen forårsaket av Putin?

Når blir Zhdanokas parti forbudt?

«Det er ubehagelig» – «Ziedot.lv» mottar verbale angrep for å jobbe til støtte for Ukraina

You may also like

Leave a Comment