Home » Det litauiske kvinnelaget i curling har vunnet for tredje gang på rad

Det litauiske kvinnelaget i curling har vunnet for tredje gang på rad

by Thure Lindhardt

Virginija Paulauskaitės lag, også representert ved Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė og Rūta Blažienė, beseiret det slovakiske laget selvsikkert 9-2 i sin syvende kamp tirsdag og scoret sin tredje seier på rad.

Det litauiske landslaget har vist sin overlegenhet siden første omgang. Etter tre omganger ledet laget vårt 4-0. Da tok rivalene det første poenget, men senere svarte litauerne med ytterligere to halvdeler (6:1). I åttende kvarter fikk det litauiske laget 3 poeng og kampen var over.

Det litauiske landslaget deler 4-6 plasser med det østerrikske og latviske laget med 4 seire og 3 tap på turneringstabellen. De fire sterkeste lagene når semifinalen.

På onsdag spiller litauerne en veldig viktig kamp med det spanske laget, som har 2 seire.

De ledende engelske skøyteløperne i turneringen vant alle de 7 kampene og har allerede sikret seg semifinaleplass. Det ungarske og norske laget er nær dette målet med 6 seire.

I B-gruppen i herreturneringen mistet det litauiske laget rundt Konstantinas Rykovas (Arūnas Skrolis, Paulius Kamarauskas, Donatas Kiudys, Nedas Ivanauskas) praktisk talt håpet om en plass i sluttspillet. Tirsdag klokken 06.10 tapte litauerne mot det belgiske laget som hadde vunnet første gang.

Litauerne deler 5-7 plasseringer i gruppen med 1 seier og 3 tap.

Litauere skal spille med estere og spanjoler onsdag.