Home » Det litauiske skøytelaget for kvinner er C-klassemesteren i europamesterskapet

Det litauiske skøytelaget for kvinner er C-klassemesteren i europamesterskapet

by Thure Lindhardt
FOTO: WCF / Celine Stucki

Dominykas Genevičius (curling.lt)

Det litauiske skøytelaget for kvinner triumferte i divisjon C-turneringen i EM i Sveits og skaffet seg retten til å spille i en høyere gruppe.

I finalen fredag ​​ventet slovenske kunstløpere på litauerne. I den avgjørende kampen om gullet vant vår første omgang 3-0. Selv om rivalene senere svarte med 2 poeng, nådde den litauiske ledelsen allerede 4 poeng (6:2) etter femte kvartal. Senere reagerte slovenerne med bare ett poeng og kampen endte med 6:3 etter syv omganger.

Etter en lang pandemipause beseiret litauere som hadde returnert til internasjonale konkurranser slovenerne 8:6 i det siste gruppespillet på fredag ​​og passerte østersene 6:4. Østersenes hevn for å mislykkes i første runde gjorde at det litauiske landslaget kunne ta førsteplassen og umiddelbart gå videre til finalen.

Det litauiske landslaget var representert av kaptein Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė og Rūta Blažienė.

«Vi la merke til det da. Laget vårt spilte veldig bra. Til tross for en kort forberedelse har vi faktisk forberedt oss godt. Den tøffeste kampen var med østersen om førsteplassen i gruppen og å nå finalen. Det var en ganske tøff kamp vi vant, vi hadde allerede nådd målet vårt og roet oss ned. Det var litt lettere i finalen, sa V. Pauluskaitė.

Billetter til divisjon B i EM gikk også til det slovenske og østerrikske laget.

«Konkurransen ble overvåket av vår tidligere trener fra Sveits. Han så alle kampene våre og bekreftet at vi ikke bare kan kjempe i divisjon B, men også prestere veldig bra,» understreket kapteinen på det litauiske landslaget.

You may also like

Leave a Comment