Home » Det nederlandske frakteskipet driver av gårde, myndighetene frykter oljelekkasje

Det nederlandske frakteskipet driver av gårde, myndighetene frykter oljelekkasje

by Thure Lindhardt

Fratatt motoriseringen og evakuert av mannskapet under dramatiske omstendigheter, ble det et nederlandsk frakteskip drivende tirsdag i Norskehavetsier norske sjøfartsmyndigheter i frykt for at den kan kantre.

Le «Eemslift Hendrika», som spesielt fraktet flere mindre båter mellom Bremerhaven (Nederland) og Kolvereid (Norge), startet en nødmelding sent mandag morgen, og anklaget en betydelig liste Etter en storm ble en del av lasten fortrengt.

De 12 besetningsmedlemmene ble evakuert i to etapper samme dag av norske redningstjenester: de åtte første ble heist fra dekket på fraktebåten, de fire siste måtte hoppe i vannet. En av dem ble skadet.

Dramatiske opptak fra norske myndigheter viser en person i oransje redningsdrakt som stuper ned i tung sjø fra akterenden av skipet.

Fraktskipet som ble offer for en motorhavari

Offer for motorsvikt, «Eemslift Hendrika» kjørte så videre mot norskekysten. Tirsdag morgen var han rundt 130 kilometer nordvest for havnebyen Ålesund. En av båtene han hadde på dekk krasjet på sjøen, noe som muligens har bidratt til å redusere listen hans, som nå er vurdert til rundt 30 grader etter å ha svevet mellom 40 og 50 grader.

« Situasjonen virker mer stabil, men det er alltid en risiko for at den vil velte Sa en tjenestemann fra Kystverket, Hans-Petter Mortensholm. » Vi ønsker å ha med noen om bord som sørger for tauing så snart værforholdene tillater det. «, han la til.

norske myndigheter frykter at et eventuelt forlis vil føre til en oljelekkasje, frakteskipet med 350.000 liter tung fyringsolje, 75.000 liter diesel og 10.000 liter smøreolje.

Et norsk kystvaktskip, KV Sortland, kom inn i området midt på dagen. Operatøren ringte også det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage, som allerede forrige uke var involvert for å redde Ever Given i Suez-kanalen. Kystverket angir har gjort konkrete tiltak for å hindre at lasteskipet strander på kysten.

You may also like

Leave a Comment