Home » Det nordiske svømmeforbundet er i solidaritet med befolkningen i Ukraina

Det nordiske svømmeforbundet er i solidaritet med befolkningen i Ukraina

by Erlend Loe
FOTO: Victoria Makovskaya

Det litauiske svømmeforbundet har sammen med representanter fra åtte andre nordiske svømmeforbund signert en offentlig appell til det internasjonale vannsportmiljøet angående den russiske invasjonen av Ukraina.

Vi publiserer den fullstendige teksten til uttalelsen:

Felles uttalelse fra de nordiske svømmeforbundene om situasjonen i Ukraina

Det nordiske svømmeforbundet fordømmer på det sterkeste den russiske regjeringens støtte til den russiske regjeringens invasjon av Ukraina. Vi oppfordrer det internasjonale vannsportmiljøet, og spesielt FINA, til umiddelbart å suspendere Russlands og Hviterussland deltakelse i internasjonal vannsport inntil en fredelig løsning er funnet og alle land kan delta likt i fremtidige sportsaktiviteter.

Dette bør inkludere flytting eller kansellering av arrangementer som for øyeblikket er planlagt i Russland eller Hviterussland, som allerede bedt om av Den internasjonale olympiske komité, og fjerning av Russland og Hviterussland fra alle offisielt anerkjente vannsportbegivenheter og styrende organer. Tvunget til å forsvare sine hjem og familier, kan ukrainske idrettsutøvere ikke trene eller konkurrere bare på grunn av den umenneskelige behandlingen av de russiske og hviterussiske myndighetene. Inntil denne situasjonen er løst, bør Russland og Hviterussland ikke delta i internasjonale vannsportkonkurranser på noe nivå.

Hvis situasjonen fortsetter, vil de nordiske svømmeforbundene ikke delta i noen stevner i Russland eller Hviterussland, inkludert FINA World Aquatics Championships og FINA World Aquatics Championships (25m) i år i Kazan, Russland.

Våre hjerter, sammen med folket i Ukraina som lider under disse brutale krigshandlingene, og deres kjære venner som nå blir oppfordret til kamp ikke for sportslig ære, men for å overleve.

Pia M. Johansen (Danmark)
Simon Renno (Estland)
Rókur i Jákupsstovu (Færøyene)
Ville Riekkinen (Finland)
Björn Sigurðsson (Island)
Aivars Platonovs (Latvia)
Tomas Kučinskas (Litauen)
Cato Bratbakk (Norge)

Pia Zätterström (Sverige)

26 februar 2022

You may also like

Leave a Comment