Home » Det norske selskapet KryptoVault beviser at Bitcoin-gruvedrift kan være bærekraftig

Det norske selskapet KryptoVault beviser at Bitcoin-gruvedrift kan være bærekraftig

by Peter Østbye

KryptoVault er et norsk selskap som har som mål å mine bitcoin bærekraftig og mindre energikrevende. Etter at KryptoVault økte Norges hashrate til 0,3 % av den globale datakraften, går kritikere av bitcoin-gruvedrift tom for argumenter.

KryptoVault bidrar til å gjøre norsk skogbruk mer bærekraftig ved å tørke tømmerstokker på fire timer ved hjelp av varme generert fra bitcoin-gruvedrift. Med soltørkemetoden kan denne prosessen ta to til tre måneder. I Hønesfoss (Norsk by) ledes varmen via korrugerte rør inn i tolv tønner for å tørke det fuktige veden. I de kommende månedene planlegger selskapet å bruke samme prosess for å tørke alger.

Bærekraften til KryptoVaults aktiviteter går utover å støtte lokalbefolkningen. Gruveenheten deres i Hønesfoss bruker vannkraft kun for å støtte Bitcoin-nettverket, som har blitt av største betydning for tusenvis av mennesker over hele verden. Spesielt for de som bor i land med høy arbeidsledighet, uten bank og hvor grenseoverskridende overføringer er umulige. I tillegg til senteret i Hønesfoss, har KryptoVault to andre lokasjoner som bruker vannkraft.

Hønesfoss gruveenhet dekker et område på 5000 kvadratmeter. Den huser Antminer S19 Pro-maskinene, som er tre ganger mer energieffektive enn den eldre generasjonen av maskiner. I tillegg har senteret et spesialdesignet lydisoleringssystem som reduserer støy fra kjølevifter. Takket være dette systemet, som har kostet selskapet 1,5 millioner pund, er lyden fra viftene knapt hørbar utenfor senteret.

Bitcoin-gruveenheter blir mer gjennomsiktige

Milliardær Mike Novogratz, direktør for et selskap med digitale eiendeler, lanserte nylig et prosjekt for å forbedre energibruk og sosialt ansvar. Den har som mål å bevise for folk at bitcoin-gruvedrift ikke alltid er dårlig for miljøet.

Dette tiltaket vil trolig være veldig bra for imaget til denne sektoren, hvis aktører ikke alltid har gjort energiforbruket transparent.

En ny, enda mer effektiv nettside

Temperaturer i KryptoVaults gruveenheter kan forekomme til tider over 55°C, til tross for alle fansen de har. Hvis eldre maskiner som Antminer S9 blir utplassert på et sted nord for Hønesfoss, vil varmen som genereres bli enda større. Dette vil derfor støtte andre næringer. Gjennomsnittlig strømkostnad i region nord er også lavere.

I tillegg forklarte Kjetil Hove Pettersen, administrerende direktør i KryptoVault, at å utnytte overskuddsvarmen som genereres ligner på å utnytte vulkansk energi i El Salvador.

Alex Gladstein, strategidirektør i Menneskerettighetsstiftelsen, besøkte nylig Hønesfoss-lokalene. Etter besøket han twitret : «Visjonen som Kjetil og hans team har for å støtte lokalt næringsliv er ny og inspirerende.»

Ansvarsfraskrivelse

All informasjon på nettsiden vår publiseres etter beste kunnskap og overbevisning og kun for generelle informasjonsformål. Enhver handling foretatt av leseren på grunnlag av informasjon på nettstedet vårt er helt på egen risiko.

You may also like

Leave a Comment