Home » Det polske mesterskapet på skøytedistanser starter i Tomaszów Mazowiecki

Det polske mesterskapet på skøytedistanser starter i Tomaszów Mazowiecki

by Erlend Loe

Startsesongen skyter fart. Forrige ukes hoppere konkurrerte i Tomaszów Mazowiecki som en del av PGE Polish Cup, og selv om tidene til de beste spillerne var langt fra de beste i deres liv, er ingen av lagmedlemmene redde for de viktigste startene.

– Baneforholdene spilte en viktig rolle og isen var ikke den raskeste ennå. Det var spesielt tøft over lange distanser – sa Paweł Abratkiewicz, trener for det polske landslaget i hurtigløp etter konkurransen. – Husk at dette bare er starten på sesongen. Trener Abratkiewicz adopterte i sitt arbeid konseptet med et stort treningsvolum nesten opp til selve verdenscupen.Du må vente på at seniorene blir mer avslappede og friske hver dag. Nye løsninger krever tålmodighet, og det sa trener Abratkiewicz til spillerne – legger Konrad Niedźwiedzki til, sportsdirektør i det polske hurtigløpsforbundet.

De siste årene har polske panczenister «smidd» formen på slutten av forberedelsene i Inzell, Tyskland, hvor banen der regnes som en av de raskeste i Europa. I år måtte vår representasjon imidlertid akseptere en bitter skuffelse.

– Vi hadde ikke de beste forholdene i Tyskland. Det var veldig kaldt, høy luftfuktighet, noe som gjorde treningen vanskelig. I tillegg sluttet flere spillere, inkludert Karolina Bosiek, å trene og ble syke – lister opp Abratkiewiczs problemer. – Vi skal imidlertid ikke fortvile. Arbeidet vi gjorde i Inzell skulle til slutt gi resultater i sesongen – legger han til.

Vi vil vite svaret på spørsmålet om hvor våre representanter er med skjemaet innen torsdag. Den fire dager lange kampen på isarenaen handler ikke bare om å kjempe om medaljer. Innsatsen til det polske landslaget når det gjelder avstander er også plasser på landslaget til de første verdenscupkonkurransene denne sesongen i Stavanger (11.-13. november) og Heerenveen (18.-20. november).

– Vi vil ønske å bringe maksimalt antall spillere til Norge og Nederland for å opprettholde sammenhengen i treningsprosessen. Det er enklere og mer effektivt å jobbe sammen med en større gruppe mennesker – kunngjør Abratkiewicz.

Piotr Michalski venter på sin første offisielle start i landet denne sesongen. Den nåværende europamesteren på 500 meter og den to ganger gullvinneren i de siste polske mesterskapene over samme og dobbelt så langdistanse konkurrerte ikke i PGE Polish Cup sist helg.

– Vi benyttet anledningen til å trene for å gi den noen sterkere aksenter. Denne uken blir det også intens å forberede seg til VM. Vi er sakte i ferd med å komme oss og begynner å merke effekten av mange måneders arbeid. Jeg håper det vil være grunner til glede under MP – sier Michalski, skater fra AZS AWF Katowice.

Andżelika Wójcik vil delta i Ice Arena for andre gang på mindre enn en uke. Den snart 26 år gamle sprinteren vant den polske PGE-cupen over 500 meter i oktober. Under rangert MP forsvarer Wójcik Gold dobbelt så lenge.

– Det gjenstår fortsatt mye på trening før verdenscupstart. Jeg behandlet min deltakelse i den polske PGE Cup som en kontroll, og faktisk vil jeg bare se hvilke avstander jeg har tilgjengelig i MP – forklarer Wójcik, som nylig endret klubbfarger og returnerte til MKS Cuprum Lubin fra AZS AWF Katowice .

Distanseløpet starter torsdag 3. november (konkurransen starter kl. 15.00) og avsluttes søndag 6. november. Det er gratis adgang til konkurransen. Direktesending av alle fire dagene av mesterskapet vil være tilgjengelig på YouTube på PZŁS-kanalen.

Arrangøren av distanse MP er det polske hurtigløpsforbundet. Konkurransens hovedpartner er PGE Polska Grupa Energetyczna og institusjonelle partnere – departementet for sport og turisme og Tomaszowskie Centrum Sportu, leder av Ice Arena i Tomaszów Mazowiecki. Partnerne er 4F, Weron.pl, MCC Medale og Rehasport.

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment