Home » Det polske rugby-syverlaget for kvinner vant sølvmedaljen ved de europeiske lekene

Det polske rugby-syverlaget for kvinner vant sølvmedaljen ved de europeiske lekene

by Erlend Loe

Kvinnerugby-syverlaget vant sølvmedaljen ved de tredje europeiske lekene.

Kvinnerugby-syverlaget vant sølvmedaljen i turneringen på Henryk Reyman i Kraków som en del av de tredje europeiske lekene. I finalen tapte Polen mot Storbritannia 0:33 (0:19).

Denne suksessen sikret det britiske laget en direkte kvalifisering til neste års olympiske leker i Paris. Det hvit-røde laget vant, i likhet med bronsemedaljevinnerne Tsjekkia, kvalifisering til det interkontinentale sluttspillet.

SE OGSÅ: Kunstig intelligens på de europeiske lekene. Endrer kommentatorens stemme

Før dette oppgjøret var det vanskelig å velge en favoritt. Både de polske og britiske kvinnene kom seg gjennom til finalen på imponerende vis, og tok avgjørende seire. I gruppespillene beseiret de hvit-røde Tyrkia 50-0, Portugal 26-0 og Tyskland 43-7. I kvartfinalen møtte de italienerne – 33:15, og i semifinalen tirsdag beseiret de tsjekkerne – 29:7. På vei til finalen beseiret Storbritannia Norge 55-0, Italia 36-5, Tsjekkia 37-5, Tyskland 53-0 og beseiret Belgia 36-12 i semifinalen.

Finalen vakte stor interesse. Det var nesten 4000 tilskuere på tribunen. De polske spillerne begynte å angripe fra start, men klarte ikke å avansere til sluttsonen til tross for flere muligheter. Britene klarte imidlertid et touchdown takket være Emma Sara Urens angrep og Isla Nroman-Bell la til ytterligere to poeng etter økningen.

Et øyeblikk senere stormet Uren inn i målsonen alene igjen og etter Megan Jones overtid var britene 14-0 foran. For å gjøre vondt verre, scoret Jones ytterligere fem poeng på stopptid, og tapte 19-0 for de polske spillerne før pause.

Sjansene for å snu disse tapene i andre omgang var små ettersom britene gjorde det bra i forsvaret. De ga heller ikke opp angrepet. Flere touchdowns kom fra Rhona Lloyd og Jones og møtet endte med at det hvit-røde laget tapte 33-0.

I kampen om tredjeplassen slo Tsjekkia Belgia 24:17 (12:7).

MS, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment