Home » Dette betyr det norske spillmonopolet på live betting og annen gambling for deg

Dette betyr det norske spillmonopolet på live betting og annen gambling for deg

by Thure Lindhardt

Pengespill, og det å spille disse spillene i hverdagen, er noe som har vært populært i lang tid før det ble mulig for nordmenn å spille pengespill på nett eller drive med betting på den måten vi gjør i dag. Med internettet kom det stigende oppmerksomhet på spill, i takt med at det ble flere og flere muligheter for spillere fra Norge. Her ser man at markedet har utviklet seg på samme måte som i utlandet, med én stor og viktig forskjell – monopolet på pengespill som Norsk Tipping har i Norge. Men hva betyr egentlig dette monopolet for deg som liker å spille? Dette skal vi selvsagt se mye nærmere på i dag. 

Det å drive med live betting på plattformer som https://betinia.com/no/live er en veldig populær plattform blant spillere i Norge, men hvordan henger det å spille på utenlandske plattformer egentlig sammen med det monopolet Norge har innført i forhold til spill? 

Verdens strengeste regler 

Når vi snakker om spill, live betting og andre ting relatert til spill, er det slik at Norge noen av verdens strengeste regler. Dette har naturligvis medført at det er mange som blir forvirret rundt hva dette egentlig betyr for seg som spiller og hvordan man burde jobbe med disse reglene for å få den beste opplevelsen når man spiller. Det er nemlig ikke overraskende mange likheter, men også noen viktige forskjeller, i forhold til valget om man vil spille på norske plattformer eller plattformer i utlandet.

Dette er reglene du å forholde deg til: 

  • Norske spillerne har du lov til å bruke plattformene til både Norsk Tipping, og plattformer som ikke er norske.
  • Bare Norsk Tipping kan få lov til å selge spill, betting i Norge. 
  • Som spiller, må du følge norske regler og norske skatteregler. Dette gjelder uansett om du velger norsk tipping eller en plattform fra utlandet. 
  • Du har alltid norske rettigheter. Uansett om du velger norske eller utenlandske spill. 
  • Du har selv ansvar for å oppgi informasjon til skatteetaten om eventuelle gevinster, og det er straffbart å ikke opplyse om gevinster, uansett hvor små eller store de er. 
  • Du har plikt til å betale skatt av gevinster uansett hvilken valuta du spiller med. Kryptovaluta er selvsagt inkludert her. 

Hvor kan du gamble? 

Det finnes mange forskjellige plattformer der du har muligheten til å velge live betting. Og fordi live betting er så populært blant spillerne, er det ikke overraskende at dette også er noe det blir investert i fra plattformens side. I hovedsak kan man si at det er to steder du kan bette i Norge. 

Dette er hos Norsk Tipping, med mulighet til å spille på for eksempel hestesport. Dette kjenner du sikkert bedre under navnet Rikstoto. Det andre stedet du kan velge, er på utenlandske plattformer, noe som også er veldig populært, og gir deg mange valgmuligheter. Bare husk å alltid sette deg inn i og forholde deg til de norske reglene når du spiller i utlandet.

You may also like

Leave a Comment