Home » Dette er tilfellet med passet som pasienter nekter «vaksinert» blod med

Dette er tilfellet med passet som pasienter nekter «vaksinert» blod med

by Thure Lindhardt

Kan du be om noe sånt som «uvaksinert» blod?

Nei, sier Cooper. «Det står: «Jeg vil ikke ha blod fra noen som er vaksinert». I praksis betyr dette: «Jeg vil ikke ha blod». Periode. «Blodbanker registrerer ikke om givere er vaksinert eller ikke, bekrefter en talsmann for Sanquin blodbank Utgave NL.

Alle donasjoner, vaksinert eller ikke, havner på samme sted uten etikett. I tillegg fikk mange givere flere injeksjoner som barn.

Men gjennom antistofftesten vet blodbanken at de aller fleste givere er vaksinert. Men blod består av blodceller, plasma og blodplater. En blodoverføring gir vanligvis bare røde blodceller, noe som betyr at det ikke er antistoffer. Disse gjemmer seg i plasmaet.

Hva er konsekvensene av avslagskortet?

Hvis du trenger blodoverføring, men ikke ønsker blod fra en vaksinert person, kan det være potensielt farlig. Det setter legen i en vanskelig posisjon. Han er imidlertid forpliktet til å akseptere pasientens mening. – Det er en lov at pasienter har rett til å nekte behandling, sa medisinsk etiker Eline Bunnik Utgave NL.

Det er fortsatt vanskelig, fordi leger naturligvis ønsker å redde liv. Lignende situasjoner oppstår med pasienter som ikke ønsker å gjennomgå gjenopplivning, sier Bunnik. «Du må akseptere det i en nødssituasjon. Dette forutsetter at avgjørelsen tas nøye og på grunnlag av god informasjon.»

Se fragmentet fra Ernst Kuipers i Jinek nedenfor.

også leseMonogame homofile og bifile menn har lov til å donere blod

You may also like

Leave a Comment