Home » Dette kan bli en sesong full av nyheter i Nordic Combined. FIS annonserte listen over endringer og verdenscupkalenderen

Dette kan bli en sesong full av nyheter i Nordic Combined. FIS annonserte listen over endringer og verdenscupkalenderen

by Peter Østbye

Et møte i den nordiske komitéen ble holdt i Dubrovnik, Kroatia, den første uken i mai. Under møtet ble forslagene som ble presentert på aprilmøtet i Zürich diskutert. Mye nytt venter oss i den nye sesongen. I neste konkurranse deles det ikke lenger ut poeng til de 30 beste spillerne, men til de 40 beste. I tillegg vil vi også se konkurranse i nye formater.

Foto av M. Rudzińska

Den nye sesongen vil bringe mange endringer i Nordic Combined. På verdenscupen vil vi se konkurranse i nye formater. De 40 beste vil også score i VM, og ikke – som før – 30. Det kommer også hardwarenyheter. På FIS-møtet i Dubrovnik ble vi også kjent med den foreløpige kalenderen for den nye sesongen.

Nye konkurranser og nok en krystallkule å vinne

Nordisk kombinert komité avga positiv uttalelse til innføring av en distanse på 7,5 km for individuelle konkurranser i damekonkurranse, mens 5 km-løpet ble beholdt i reglementet. Herrenes distanse i Gundersen individuelle løp og i masseløpet forblir uendret på 10 km, det samme gjør 5 km distansen i kvinnenes masseløp. I tillegg godkjente kommisjonen innføringen av et blandet format av lagsprint og individuelle kompaktkonkurranser på verdenscupkalenderen. I tillegg vil en liten Crystal K bli premiert for individuelle kompaktkonkurranserbikube.

Tekniske nyheter

På Nordic Combined Summer Grand Prix skal det testes ut en metode for å undersøke kroppen ved hjelp av en 3D-skanner. En lignende teknikk skal brukes i skihopping. Styret vedtok også nytt reglement vedrørende løp og klubber. Av sikkerhetsmessige årsaker er det obligatorisk å bruke belter for å måle parameterne til deltakerne i alle konkurranser.

Flere spillere vil score

Det var også en stor endring i verdensmesterskapet. Fra og med den nye sesongen vil det deles ut poeng til de 40 beste spillerne, ikke de 30 beste. Kommende vinter vil både menn og kvinner motta en identisk premiepott. En endring vil imidlertid være at midler deles ut til de 30 beste enkeltspillerne, fremfor de 20 beste som før.

Foreløpige kalendere for hver syklus:

Sommer Grand Prix for menn og kvinner

Verdensmesterskap for menn

VM for kvinner

Continental Cup for menn og kvinner

Kilde: fis-ski.com

Siste innlegg av Maciej Trybon (Se alt)

You may also like

Leave a Comment