Home » Dette må du prøve! De vakreste og lengste turstiene i Europa er ALLTID

Dette må du prøve! De vakreste og lengste turstiene i Europa er ALLTID

by Connie Nielsen

Arrangørene av «Walking»-arrangementet deler de vakreste, mest interessante og lengste turstiene over hele Europa og verden. De unike, svært forskjellige naturlandskapene som tilbyr uforglemmelige utsikter fører til områder rike på tusenårshistorie, gjennom fargerike byer og rolige landsbyer.

Disse veiene til store gjerninger har inspirert mange, hvorav noen har blitt tråkket av konger og dronninger tidligere. De sier at lange turer får deg til å kjenne verden og deg selv bedre, så kanskje det er verdt et forsøk?

Kungsleden – Kongeut av veien i Sverige (King’s Road) – 440 km

Det er den lengste og mest populære turstien i Sverige, med åpne tundraer og fjelldaler som tar reisende over Lappland-regionen utenfor polarsirkelen. 440 kilometer snirkler seg gjennom det nordligste området av Sverige, som er hjemsted for fire nasjonalparker. Den sørlige delen av stien går gjennom Vindelfjällen naturreservat, det største naturreservatet i Europa. National Geographic magazine kåret King’s Road til en av de ti beste turstiene i verden.

Interessant nok kan turgåere beundre Sveriges høyeste fjell (2104 m), Kebnekaise, som også er det høyeste i hele Lappland, som strekker seg over hele Skandinavia (Norge, Sverige, Finland) og Russland, og det høyeste polarsirkelfjellet i Europa.

Det ville tatt en måned å gå hele veien til Kongen, men det er ikke nødvendig å gå så lenge. Veien er delt inn i fire seksjoner og en uke er nok til å gå ett stykke. Den mest populære er den nordligste delen av veien, som slynger seg mellom byene Abisko og Nikkaluokta og er 105 kilometer lang. På deler av veien har turgåere mulighet til å overnatte i små hytter, men det er strekninger hvor man kun må sove i telt. Veien er ikke komplisert, så alle kan følge den.

Malerweg – kunstnerrute i Tyskland – 116 km

Kunstnerens vei snirkler seg i Tyskland, nær Dresden, til et av de mest romantiske stedene i landet, det saksiske Sveits. Elben renner her, Tysklands Sachsen smelter sammen med det tsjekkisk-bohemske territoriet, og naturen har skapt et landskap som er atypisk for Tyskland – mange sandsteinsklipper med uvanlig skjønnhet stiger opp i himmelen fra de tette gammelskogene. 116 km lang, delt opp i etapper i åtte turdager, regnes kunstnerruten som den vakreste turveien i Tyskland.

Kunstnerstien, den eneste som er beskrevet her, er en sirkulær rute – med start fra byen Liebethal, går den mot den tsjekkiske grensen og returnerer dit på den andre bredden av Elben. Det tilbyr turgåere fantastiske panoramaer, mange trapper som fører opp og ned klippene, kløftene, bekker, uberørte gamle åser, slott, møller og historiske steder.

Historien til det sveitsiske navnet Sachsen er veldig interessant. 18 a. De to sveitsiske kunstnerne Adrian Zingg og Anton Graff studerte ved Kunstakademiet i Dresden. I det fjerne fra det nye huset så de fjell uten topper. Det oppdagede landskapet minnet om hjemmet, og derfor likte de området de kalte Sveits. Det sveitsiske navnet Sachsen var forankret for alltid. Skjønnheten i området har tiltrukket kunstnere, forfattere og komponister i mange år for å finne inspirasjon til sitt arbeid. Dens kloke sti, som snirkler seg gjennom skog, klipper og kløfter, ble snart kalt Kunstnerveien.

Den litauiske forfatteren Lina Ever, som bor i Tyskland, skrev forøvrig en bok om «Unterwegs. 100 000 skritt med presten Algirdas Toliatas».

Lycian Way, Tyrkia – 509 km

En av de mest kjente langdistanse turstiene i det sørvestlige Tyrkia. Den 509 km lange veien bukter seg langs Middelhavskysten (fra Fethiye til Antalya). Den beskrives som moderat og vanskelig da den strekker seg i fjellområder – du må kanskje klatre opp til en kilometer om dagen. Turgåere langs Lycian Path nyter fantastiske middelhavsstrender og spektakulær fjellutsikt.

Interessant nok ble ideen til denne stien født i hodet til Kate Clow, en ivrig britisk turgåer som bodde i Tyrkia, på slutten av forrige århundre. Takket være deres initiativ og utholdenhet ble ruten kartlagt og merket på fem år, og i 1999 ble veien offisielt åpnet. Den fikk navnet på en eldgammel sivilisasjon som i mange år styrte området som veien nå slynger seg gjennom.

Historien til Lycia-regionen er gammel og variert. På slutten av persisk styre kom grekerne til makten under Alexander den store. Folket i Lycia adopterte gresk kultur. Regionen ble senere en provins i Romerriket. Romerne bygde mange byer og havner her. Turgåere på Lycian Way kan besøke opptil 25 historiske steder, og underveis vil turgåere oppdage ruinene av gamle byer (hvorav den ene er det berømte Olympus), kirker og festninger. Noen arkeologiske steder er beskyttet av UNESCO.

Som mange lange gangveier av denne typen, er Lician Trail delt inn i seksjoner, noe som eliminerer behovet for å fullføre alle 509 kilometer på en gang. Du kan starte og slutte hvor du vil. Overnatting på gaten er gitt av hoteller, pensjonater, du kan bo i landsteder eller teltleirer.

West Highland Way i Skottland ligger 154 km unna

West Highland Way er Skottlands første langdistansesti. Den er for tiden over 40 år gammel og regnes som den mest populære turveien i landet. Den begynner i Glasgow-forstaden Milngavie og snirkler seg 154 kilometer sørover gjennom det ville skotske lavlandet og høylandet, innsjøene og høylandet.

Her er hva Ingrida, den litauiske turgåeren som klatret den, fortalte oss om West Highland Way: «Det er en kognitiv natursti, vil jeg si. Når du går gjennom dem, kan du se det fulle mangfoldet av det skotske landskapet – store enger med beitende sauer, mystiske innsjøer, bekker og fossefall, imponerende århundregamle eikeskoger og blå kjeler dekket av gryter, høylandet i det britiske høylandet og snøen. -dekkede fjell. Den skotske naturen satte størst inntrykk, den vekslende storslåtte naturen under turen, rike severdigheter, farger, lukter, rom! Det var en reise som involverte oss 100 % med veien og naturen.»

West Highland Way er delt inn i seksjoner slik at den kan fullføres på en uke. Imidlertid kan mer erfarne turgåere ofte fullføre denne ruten raskere.

Camino Frances i Frankrike og Spania fransk vei) – 800 km

Camino Frances er sannsynligvis den mest populære av de ni viktigste pilegrimsrutene til Camino de Santiago. Den 800 kilometer lange veien har inspirert mange forfattere, kunstnere og filmskapere. Etter turen skrev Paulo Coelho bestselgeren Pilgrim, og i 2010 ble publikum presentert for Hollywood-filmen The Way, hvis hovedperson er Camino Frances.

Veien begynner ved St. Jean-Pied-De-Port i Frankrike og ender i Spania, et av Europas eldste pilegrimsmål, Santiago de Compostela. I denne byen, omtrent 30 km fra sjøen, sies Saint James å være en av de tolv apostlene. Det er en by rik på historisk kunst og arkitektonisk arv.

Camino Frances passerer gjennom Pyreneene og tar vandrere gjennom vinregionen La Rioja, høyslettene i Nord-Spania og det kuperte og skogkledde landskapet i Galicia. Veien fører også til kjente spanske byer som Pamplona, ​​Burgos, Leon og Ponferrada. Pilegrimer har vandret Camino Frances i århundrer, så langs veien finner du mange kirker, katedraler, klostre og ruinene av gamle bygninger. Romerske broer er i ferd med å bli vanlig her, og fører ikke bare gjennom byer, men også over landeveier og søvnige landsbyer. På veien kan du besøke ruinene fra keltisk tid og Atapuerca – et arkeologisk sted hvor de eldste sporene etter hominider i Europa – rester av skjeletter som er opptil 1 million 200 tusen år gamle.

«Camino portugisisk« På portugisisk vei, 612 km

De er den nest mest populære ruten for Camino de Santiago. Den begynner i den portugisiske hovedstaden Lisboa og ender 612 kilometer etter den spanske byen Santiago de Compostela. Hvis du bestemmer deg for å gå hele veien og kjøre i gjennomsnitt 25 km per dag uten å skynde deg for mye, vil hele reisen ta rundt 24 dager. Det forandres.

Selv om det offisielle utgangspunktet for den portugisiske veien er Lisboa, kommer mange reisende til Porto eller Tui. De som kommer fra Porto dekker 240 km og de som starter i Tui er 119 km unna.

Den portugisiske veien er et flott alternativ for reisende som ønsker å vandre inn i mer regionale, landlige områder. Fra Porto strekker den seg langs havkysten, fra den gamle veien brukt av lokalbefolkningen og besøkende til havnene, gjennom sjarmerende kystbyer og landsbyer. Turgåere reiser også gjennom jorder, skoger, vingårder, søvnige galisiske landsbyer, middelalderbroer, historiske byer og pulserende småbyer som Santarém, en av de siste mauriske bastionene i Portugal, eller Coimbra, kjent på 1200-tallet. Universitet.

Den portugisiske veien er hjemsted for så fremragende historiske skikkelser som kong Sancho II (1244), dronning Isabel av Portugal (1326 og 1335) og den berømte portugisiske maleren, humanisten og arkitekten Francisco de Holanda (1549).

Hvilken av de lange turstiene som er beskrevet vil du gjerne gå?

Turarrangementet starter 15. mai. På rådhusplassen i Kaunas. Deltakerne i arrangementet inviteres til å velge og fullføre en av tre ruter med forskjellig lengde (5 km, 10 km eller 25 km). Det blir rike, givende aktiviteter og underholdning for alle som rusler rundt i byen. 2021 Arrangementet, som startet i Vilnius, tiltrakk seg opptil 7000 mennesker. Deltager. Gratis påmelding til arrangementet – www.ejimas.lt.

Prosjektet er medfinansiert fra Idrettens støttefond forvaltet av støttefondet for utdanningsutveksling.

You may also like

Leave a Comment