Home » DevilPage.pl – Manchester United – Avskjedsintervju med Ole Gunnar Solskjær

DevilPage.pl – Manchester United – Avskjedsintervju med Ole Gunnar Solskjær

by Thure Lindhardt
Ole, det er en trist dag for mange som har beundret deg. Men du bestemte deg for å sitte foran kameraene …
– Du vet veldig godt hva denne klubben betyr for meg og hva jeg ønsket å oppnå her. For klubben, for fansen, for spillerne, for treningspersonalet. Jeg ønsket å ta oss til neste nivå slik at vi kunne kjempe om ligaseieren og vinne trofeer, og jeg tror det er viktig at de hører det fra meg. Jeg vil ikke svare alle … Det vil være journalister som vil be meg om et intervju, men jeg kommer ikke med flere uttalelser. Jeg vil si alt her. Jeg går til inngangsdøren fordi jeg tror alle vet at jeg gjorde mitt beste for denne klubben. Denne klubben er alt for meg, og vi passer sammen. Dessverre kunne jeg ikke få resultatene vi trengte, og det var på tide å gå tilbake.

Du jobbet i nesten tre år. Når du ser tilbake, er du stolt?
– Veldig, veldig stolt. Dette er en av tingene du drømmer om i livet ditt. Som fotballspiller, som reservetrener, var neste steg å lede klubben. Jeg gjorde det. Det var flott, jeg likte det fra første minutt til siste så jeg må takke alle spillerne for siden jeg har vært her har de vært virkelig flotte, flotte mennesker. Noen kom og noen gikk, men de var alle en flott gjeng og flotte å jobbe med. Først og fremst vil jeg takke styret og eierne for at de ga meg en sjanse, for ikke alle har rett til det og jeg hadde en slik sjanse. Jeg er beæret over å bli betrodd denne klubben for å gå et skritt videre. Jeg håper jeg forlater ham i bedre form enn jeg kom. Jeg har fått gode venner og fornyet mitt bekjentskap med noen gode venner. Jeg møtte nye mennesker. De andre som har vært her har blitt gode venner, og det er det klubben handler om. Fansen var fantastiske. Fra dag én i Cardiff til den siste. Du var flott og vi sees igjen.

Du nevnte din første dag i Cardiff. Jeg tenkte på minnene fra de siste tre årene som vi kan fortelle om. Det var en spesiell dag, ikke sant?
– Naturligvis. Marcus scoret i det tredje minuttet og vi startet en flott serie. Jeg vet ikke hvor mange kamper vi vant, men jeg er stolt av det også. Det er rekord i seg selv, de 10 første seirene eller så. Jeg er ikke best i tall, men jeg vet at vi gjorde det bra. En borteserie, en ubeseiret serie. Vi har ikke snakket om det på lenge fordi verken jeg, Mick, Michael eller Kieran er slike mennesker. Men nå kan vi være stolte av det.

Paris bør også nevnes …
– Ja, for en kveld. Det er sannsynligvis da disse gutta fant ut hva Manchester United handlet om. Noen av dem. Vi var deprimerte, praktisk talt ute av konkurransen, og alle trodde vi var sjanseløse mot gode spillere. I stedet viste de karakteren og stoltheten til Manchester United. Jeg vil selvfølgelig huske denne forestillingen. Jeg har også et veldig fint bilde med Sir Alex og Erik Cantona da vi festet. Også garderobemottak. Gode ​​minner.

Hva med endringen i vaktlisten? Vi snakker om line-upen du fikk for tre år siden og nå som du dessverre slutter. Ta en titt på teamet og se forbedringen?
– Vel, jeg har sagt det i mange intervjuer, at jeg hadde støtte. Styret og eierne støttet meg i å overføre gode spillere. Jeg tror og vet at jeg forlater klubben med en bedre tropp nå. Miljøet er fantastisk. Jeg er stolt over å kunne gå i en slik atmosfære fordi jeg hadde gleden av å jobbe her. Jeg vil ikke skru på noe, men da jeg forlot Molde to ganger vant de mesterskapet året etter. Jeg ønsker derfor min etterfølger alt godt. Dette er forventningene!

Plattformen for dette er definitivt …
– Jeg tror det er potensial i denne klubben. Vi elsker alle Manchester United og ønsker å beholde det slik.

Akademiet spilte også en viktig rolle i arbeidet ditt. Du har hentet inn mange unge spillere. Jeg tror at akademiet definitivt ble gjenopplivet i din tid …
– Dette er Manchester United, dette er Manchester United DNA. Du må ta med gode folk og gode spillere. Vi er gode på det. Akademiet er nå i hendene på Nick Cox og min gode venn Mark Dempsey. Jeg er 100% overbevist om at vi kommer til å sette det i gode hender. Vi vil se flere spillere også.

Jeg forventer ikke at du leser det som kommer ut på sosiale medier, men det har vært nok av støttende stemmer. Du har alltid hatt et godt forhold til fansen din, ikke bare i disse 3 årene, men i 25 år. Hva ville budskapet ditt være til fansen?
– Det var kjempebra. Fortsett å heie på dette laget, du må holde deg med dem. Fansen var fantastiske fra mitt første spark, og etter ett av disse skuddene har jeg gått rett i nettet til nå. Jeg er sikker på at vi møtes igjen, for hvis jeg skal se kampene hvor som helst, er det Old Trafford.

Så sees…
– Absolutt. Hvis du vil ha en samtale utenfor banen, vet du hvor du finner meg! Seriøst, jeg er veldig glad og stolt over det jeg har gjort, vennskapene jeg har fått. Jeg ønsker alle det beste. Du kjenner de som jobber her, vi måtte møte hard kritikk og så videre. Men jeg beundrer deres måte å jobbe på, deres kunnskap og deres holdning. Vanligvis kom jeg klokken syv om morgenen, noen ganger klokken halv halv fem, og tenkte at jeg skulle overraske henne. Det var ingen sjanse. De var alltid tidligere.

Vi var i en dårlig posisjon i ligaen da du kom, men vi ble nummer seks i første sesong, deretter tredje og andre. Synes du det er en anstendig prestasjon?
– Jeg er stolt over det vi gjorde. Den første serien var veldig morsom. Da avsluttet vi sesongen på tredjeplass. Jeg likte det siste spillet. Jesse Lingard scoret målet. Vi startet serien og avsluttet sesongen på tredjeplass, fantastisk. En flott prestasjon fra alle i laget og troppen. Å havne på andreplass forrige sesong mot utvilsomt noen av de beste lagene i Europa er også en stor prestasjon. I Europa var vi nærme suksess. Noen ganger kommer det ned til de små detaljene, en straff. Vi var nærme, og jeg vil huske det også. Semifinaler. Jeg vet at hjørnesteinen er lagt og jeg vet at bandet vil begynne. Jeg er sikker på at.

Dette er en av tingene som sannsynligvis vil plage deg. Det var så nær en én-cup-triumf som har blitt snakket så mye om på mange konferanser, en stor første triumf. Det var veldig nært…
– Ja, du kan si at hvis vi vinner Europa League ville det vært en suksess. Men du vet, det handler ikke alltid om trofeer til slutt. Jeg visste at vi måtte feire den dagen. Men det handlet om små detaljer. Vi vet at vi gjorde mye bra arbeid for å komme til finalen, og vi var nærme. Vi tok mange gode beslutninger i prosessen. Dessverre tok vi ikke elleve straffer på rad. Du kan bare smile, men du ser på hvert sekund med stolthet.

Det må ha vært tøft i det siste. Hva kan du forvente nå?
– Jeg skal tilbringe litt tid med familien min. Det var nok den vanskeligste delen av pandemien, for Norge var en gang stengt og en gang åpent. Familien min flyttet til Norge og den yngste elsker å bo der. Så vi bodde hver for oss. Nå skal jeg tilbringe litt tid med dem. Senere vil jeg se på laget og forhåpentligvis når den nye manageren kommer, vil jeg støtte dem. Jeg vil at han skal lykkes. Jeg håper jeg la grunnlaget for dette fordi jeg vet at jeg er god på det jeg gjør. Jeg er 100% overbevist om at jeg kan skape et godt fotballmiljø og vil gå tilbake på jobb på et tidspunkt.

Vil du forbli en støttespiller og se oss langveisfra?
– Jeg er supporter og ønsker spillerne det beste. Det er mange veldig gode spillere, gode folk. Jeg er sikker på at jeg kommer til å se dem stolt ruget og at de kommer til å lage en flott serie.

Du kommer garantert til å se på oss, så hva vil du si til spillerne før neste store kamp om noen dager?
– Jeg fortalte dem i morges. De må stole på hverandre fordi vi vet at de er bedre enn de har vist i det siste. Vi kunne ikke vise det, men du må stå opp, nyte å være Manchester United-spiller. Dette er Champions League, hovedkonkurransen. Hvis du vinner dette spillet, gå videre. Michael Carrick vil ha ansvaret. Jeg har mye respekt for ham, jeg elsker ham. Det er mye spenning her nå fordi han er en flott fyr. Det kommer til å bli bra. Jeg skal se og heie på laget.

Du er alltid velkommen på Old Trafford…
– Forhåpentligvis.

Det var flott å jobbe med deg. Tusen takk.
– Tusen takk. Ser deg senere.

You may also like

Leave a Comment