Home » Disse kjøretøyene surrer allerede gjennom gatene: Selskapet har nådd et vendepunkt

Disse kjøretøyene surrer allerede gjennom gatene: Selskapet har nådd et vendepunkt

by Thure Lindhardt

Denne avgjørelsen markerer et vendepunkt for en fem år gammel robotoppstart. Etter tre år med forbedring av det autonome kjøresystemet før robotbilene leverte dagligvarer, reseptbelagte legemidler og pizza, er Nuro klar til å utvide og legge til titusenvis av nye kjøretøy over hele landet på korte fraktruter.

«For oss er dette et stort nok skritt på veien mot mer kommersialisering,» sa David Ferguson, en av selskapets grunnleggere. Ved å øke bilproduksjonen vil Nuro være i stand til å «radikelt endre økonomien for leveringstjenester», sa Ferguson.

Nuro har nå installert sin autonome kjøreprogramvare i rundt 70 Toyota Prius hybridbiler med sikkerhetssjåfør og 30 in-house selvkjørende kjøretøy kalt R2 som overvåkes av veilederen. Det foreslåtte anlegget på 12 000 kvadratmeter ville forbedre de siste detaljene betydelig – inkludert selvgående sensorer og programvare – for selskapets tredje R3-modell. Den helelektriske bilen vil bli kjøpt av BYD USA, en avdeling av den kinesiske bilprodusenten BYD. BYD lager et bredt utvalg av elektriske kjøretøy, fra intercitybusser til gigantiske motorbusser.Nuro

Nuro har også gått med på å forvandle den 76 mål store Las Vegas Motor Speedway til et robotforsknings- og utviklingssenter, og trene algoritmene til å håndtere en rekke gatesituasjoner før de slippes ut i jungelen av forstadsgater. Leveringsdroider er trent for å unngå fotgjengere, syklister og kjæledyr. Nuro planlegger å fullføre begge byggeprosjektene i løpet av neste år.

Nuro har vært i forkant av autonom kjøring i mange år, delvis på grunn av sitt relativt ydmyke oppdrag. Ved å fokusere på last fremfor passasjerer har selskapet unngått problemene knyttet til trafikkulykker. Hans pizza- og grønnsaksfylte robotbiler er mye smalere enn tradisjonelle biler og programmert for å unngå kollisjoner med mennesker for enhver pris, selv om det betyr å bryte ned i en grøft.

I tillegg tar Nuro en del av dette overskuddet. Selskapet har levert Kroger matvarer i tre år. bidro til å sikre 1 milliard i begynnelsen. Dollar i SoftBanks investering. Hun begynte nylig å levere CVS-oppskrifter, FedEx-pakker og dominopizzaer. Restaurantvirksomheten er et mer komplekst grep gitt nøyaktigheten og hastigheten som kreves. «Historisk sett har hastighet sin pris,» sa Cosimo Leipold, Nuros sjef for partnerskap i Bloomberg i april, «men vi endrer det.»

You may also like

Leave a Comment