Home » Djokovic sikret semifinalen, det samme gjorde Medvedev

Djokovic sikret semifinalen, det samme gjorde Medvedev

For Djokovic var 6-4, 6-1-seieren over Rublev hans andre overbevisende turneringsseier. Tidligere har han også beseiret Tsitsipas i strake sett.

Det var mange flere vendinger i det andre oppgjøret mellom grekeren og Medvedev. Førstnevnte startet riktignok mye bedre – han tok raskt en 3-0-ledelse og vant til slutt første sett 6-3.

Medvedev viste seg å være marginalt bedre enn konkurrenten. (Foto: Getty Images)

I andre sett kom imidlertid russeren tilbake til godt spill. Kampen ble jevnet ut og begge spillerne holdt. I tie-break klarte ingen av dem å ta ledelsen lenge, begge viste spektakulære trekk. Til slutt viste Medvedev seg å være litt bedre etter en times spill i denne kampen.

I tredje sett ga pausen til 4:3 den femte tennisspilleren i verden en fordel, men et øyeblikk senere tok grekeren opp for tapene og resultatet ble igjen avgjort med tie-break. Tsitsipas fikk en flott start og tok raskt ledelsen 6-0. Russeren klarte ikke å snu konkurransen. Tapet i den kampen fratok ham en sjanse til å spille i semifinalen.

Innbyrdes kamp mellom disse tennisspillerne i morgen vil avgjøre hvem som går videre til neste etappe av konkurransen som andreplass fra den røde gruppen – Tsitsipas eller Rublev.

Tsitsipas møter Rublev i morgen. (Foto: Getty Images)

I dag blir den tredje semifinalisten imidlertid avgjort av møtet i De Grønnes parlamentariske gruppe, der amerikaneren Taylor Fritz møter kanadieren Felix Auger-Aliassim. I den andre kampen møter Norges Casper Ruud, som sikret seg førsteplassen i semifinalen, spanjolen Rafael Nadal. Sistnevnte har ingen sjanse til å fortsette konkurransen etter gruppespillet.

Hvis serberen vinner hele turneringen, vil han utligne rekorden satt av sveitsiske Roger Federer, som seiret seks ganger i et arrangement av denne rangeringen.