Home » Dollaren (USD) begynner å tape…

Dollaren (USD) begynner å tape…

by Catherine Monroe

Foto: pexels.com

Den amerikanske valutaen faller over det bredere markedet i dag etter at en innflytelsesrik Wall Street Journal-journalist (Nick Timiraos) antydet at Fed kan gi avkall på ytterligere renteøkninger (ikke bare utelate september, men også november og påfølgende rentehevinger). Dette demper noe bekymringene rundt utgivelsen av amerikanske KPI-inflasjonsdata neste onsdag.

Interessen for dollaren har falt til fordel for to aktører – Den europeiske sentralbanken Jeg vil kunngjøre neste torsdag Vedtak om rentersom øker euroen litt, og igjen Bank of Japan kan fokusere på den såkalte «stille exit»Som president Ueda sa det i helgen, er pengepolitikken avgjørende de neste månedene Lønnsdata vil være avgjørende. BOJ-sjefens hauketoner overrasket markedet litt, men yenen er ikke den sterkeste valutaen blant G-10 i dag. Det er ikke euroen heller. For neste dag på rad presterer antipodeiske valutaer veldig bra, som er relatert til en viss dempning av negative følelser i Kina. Lokalt tilsyn tillot forsikringsselskaper å få større eksponering mot aksjemarkedet, og People’s Bank of China styrket yuanen i dag ved å sette et lavere daglig fikseringsnivå for USDCNY.

Vi møttes i morges KPI-inflasjonsdata i Norge som overrasket – Data for august kom lavere enn prognosen, med 4,8 % hver. Å/Å 6,3 prosent å/å for kjerneinflasjon. Dette reduserer behovet for ytterligere bevegelse på siden Norges Bank. Effekten: Kronen opphevet tidligere styrking mot dollar. Dagens kalender vil totalt sett være dårlig, først før middag får vi vite EU-kommisjonens økonomiske prognoser, som potensielt kan ha en innvirkning på EUR.

Se også: Vi vil se en eksplosjon i valutakursene! Dollaren (USD), euro (EUR) og polsk zloty (PLN) vil reagere på disse hendelsene

EURUSD – vente på KPI-inflasjon?

Markedet ser ut til å være i et dilemma om de skal ta en ny titt eller ikke KPI-inflasjonsdata fra USA neste onsdag, som kan styrke dollaren dersom kjerne-KPI ikke faller i august til minst 4,3 prosent. y/y, eller anta at Fed vil bestemme at prispress i økonomien må overvåkes, men ikke nødvendigvis handles, og Det blir imidlertid ingen renteøkning på senhøsten. Uansett, på vei, så før 1. november har vi det Viktig møte 20. september hvor vi i tillegg til forklaring vil lære om makroprojeksjoner og et spredningsplott Illustrasjon av forventningene til FED-medlemmene angående videre utvikling. Artikkel av Nick Timiraos i WSJ er derfor bare en unnskyldning for å ta opp spørsmålet om en svakere dollar som kan fortsette utover 20. september, noe som betyr at vi nå kan se en stor korreksjon til oppgangen de siste ukene (siden midten av juli).

EURUSD daglig diagram

For euroen avhenger det nå av i hvilken grad temaet diskuteres på ECB-møtet neste torsdag. Det er ingen sjanse for en renteøkning, men politikere foretrekker kanskje «haukaktig» fremfor «løs» formulering i uttalelsen (fordi de fortsatt har råd til det), og det kan være nok til å presse euroen litt opp for å drive.

EURUSD-diagrammet viser at markedet er motvillig til å falle under 1,07. Vil den manglende bølgen til 1,0635-65 følges i løpet av de kommende dagene? Det ser ut til at en slik mulighet bare ville oppstå hvis de amerikanske kjerne-KPI-dataene overrasket med en høyere verdi på onsdag (men også for en kort periode).

You may also like

Leave a Comment